Почела изградња зграде Одељења Економског факултета

Српски, албански и ромски студенти у Бујановцу су симболично положили камен-темељац зграде Одељења Економског факутета у Суботици. Изградња ће коштати 120 милиона динара, а новац су дали ЕУ, Влада Србије и Општина Бујановац.

Председник Општине Бујановац Нагип Арифи рекао је да је то "историјски дан за Бујановац јер је постављен темељ за будуће високошколско образовање који ће бити отворен за све, а не само за грађане Бујановца", јавља Бета.

Министар просвете Срђан Вербић је рекао да "отварање нових школа и факултета у свакој средини, а нарочито у мањим градовима, увек привлачи младе и образоване људе који подстичу развој и привлачење инвестиција".

"Њихов значај је још већи у вишенационалној заједници где помажу остваривању истинске интеграције", додао је Вербић.

Шеф делегације ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт сматра да изградња зграде представља и изградњу будућности за младе, без обзира на националну припадност.

Председник Координационог тела за Прешево, Бујановац и Медвеђу Зоран Станковић је рекао да је од извођача радова добио обећање да ће објекат бити завршен до 1. октобра ове године, те ће већ наредна генерација студената учити у новој згради.

Одељење Економског факултета из Суботице у Бујановцу ради од 2011. године, отворено на захтев Националног савета Албанаца, а уз подршку Координационог тела Владе Србије и међународне заједнице.

Настава је на српском и албанском језику, а професори долазе са Економског факултета у Суботици и Државног универзитета у Тетову.

Већ четири године настава се одвија у прилагођеним просторијама у бујановачком Дому културе и у једној изнајмљеној приватној згради.

Нови објекат чија је изградња почела данас, биће власништво Општине Бујановац која ће га уступити Одељењу Економског факултета из Суботице без накнаде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво