Похвале за унапређење образовања мањина

Висока представница ОЕБС-а за националне мањине Астрид Торс похвалила је активности Министарства просвете, науке и технолошког развоја на унапређивању образовања националних мањина у Србији.

Министар Срђан Вербић и висока комесарка ОЕБС-а разговарали су, између осталог, и о мерама које је наша држава предузела на унапређивању положаја румунске националне мањине у источној Србији, изразивши наду да ће Србија и даље радити на унапређивању образовања и обезбеђивању високог нивоа заштите права националних мањина, јавља Танјуг.

Током разговора у Београду, министар Вербић упознао је представнике ОЕБС-а о будућим корацима у циљу побољшања образовања на језицима мањина, као и са планираним активностима везаним за израду посебног акционог плана за образовање мањина.

Министар је указао на важност образовања на језицима мањина и у високошколским установама и, на састанку, најавио заједничку посету Бујановцу где ће сутра почети изградња зграде Економског факултета из Суботице.

Изградњом зграде обезбедиће се савремени услови за наставу на албанском и српском језику, саопштило је Министарство просвете.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво