Весић: Шира пешачка зона, тендер за реконструкцију Славије

Градски менаџер Горан Весић рекао је за РТС да ће пешачка зона у Београду бити проширена и да ће до 1. априла бити расписан тендер за извођача радова за реконструкцију Булевара ослобођења и Трга Славија.

Горан Весић је гостујући у Београдској хроници навео да би у другој половини године могли да почну радови на преуређењу Трга Славија и Булевара ослобођења.

Пројекат реконструкције Трга Славија ће, рекао је он, бити измењен у односу на оно што је приказано јавности, јер су уважене основане примедбе које су се чуле током јавне расправе, а које су упутили стручна удружења, грађани...

Весић, међутим, није могао да прецизира о којим изменама је реч, јер, како је истакао, те примедбе прво треба да усвоји Планска комисија.

"Очекујемо да ће реконструкција Војводе Степе бити завршена 11. јула, а да после тога, током ове године, почнемо реконструкцију Булевара ослобођења и Трга Славија", рекао је Весић.

Како је најавио, очекује се проширење пешачке зоне, па ће тако цео потез између Зеленог венца, Париске и Тадеуша Кошћушког, Трга Република и Браће Југовића у наредне четири године постати пешачка зона.

"Са новим Тргом Републике, новим Теразијама и новим тргом који ће бити између Скупштине Србије, Скупштине града и Председништва, то ће заиста бити прави центар града какав Београд треба да има. Ми ћемо пуно уложити да тај центар заиста буде урађен како треба", рекао је Весић.

Најављујући и реконструкцију Кнез Михаилове улице, градски менаджер је изразио уверење да ћемо за неколико година, са поносом моћи да кажемо да Београд има центар какав заслужује једна од најлепших европских престоница.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се