Хранитељство као дар

Хуманост две хранитељке из Блаца и њихова брига о деци без родитељског старања награђена је традиционалним Светосавским благодарницама које додељује ова општина. Једна се хранитељством бави од 1979. године и кроз њен дом је прошло деветоро деце, док је другу на овај племенит посао подстакла њена ћерка.

Блачанка Вера Дујић је хранитељка већ 35 година и како каже за то јој је само потребна љубав. Вера не жали непроспаване ноћи, и дане уложене у стварање бољег живота, за деветоро деце без родитељског старања, која су уз њено троје стасавала и отишла у свет.

"Моје радно време је у континуитету, али најсрећнија сам, рецимо, када знам да је оно сито, лепо обучено, нахрањено и мени је његов осмех све", прича Вера.

Љубица Мијатовић је у свет хранитељства ушла на ћеркин наговор која је уз своје брата и сестру од малена желела да део мајчине љубави подари онима који су остали без ње.

"Сматрам да су љубав, нега и разумевање најпотребнији за ту децу. Трудим се да им пружим мајчинску љубав, да видим осмех на тим лицима и радост", каже Љубица.

У Блацу тренутно има десет хранитељских породица. И све оне су овај племенит и одговоран посао претвориле у снажну подршку деци у периоду одрастања.

"У том случају мора да постоји љубав према деци. Када дође време да напусте ту породицу, врло често невољно одлазе одатле", напомиње Љубиша Милићевић, директор центра за социјални рад у Блацу.

Хуманост две хранитељке из Блаца није остала незапажена. А њихова несебична брига о деци без родитељског старања награђена је традиционалним светосавским благодарницама које додељује ова општина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се