Лубарда судија за људска права у Стразбуру

Бранко Лубарда, професор Правног факултета у Београду, изабран је за судију Суда за људска права у Стразбуру, одлуком Парламентарне купштине Савета Европе.

Професор Лубарда предаје радно, међународно и социјално право на Правном факултету Универзитета у Београду.

Преостала два кандидата из Србије, доцент Бранко Радић са истог факултета и судија Споменка Зарић из Врховног касационог суда нису добили довољно посланичких гласова за судијску функцију у Стразбуру.

Новоизабрани представник Србије у Европском суду за људска права Бранко Лубарда био је најбољи од понуђених кандидата, изјавио је данас директор Комитета правника за
људска права (Јуком) Милан Антонијевић.

"Мислимо да би Србија, да је избор био другачији, била на другачији начин третирана у међународној заједници", рекао је Антонијевић за агенцију Бета, наводећи да Србија ипак није понудила "максимум".

Он је оценио добрим што ће после више од годину дана Србија имати представника у том суду, али је додао да је "цела процедура била оптерећена бројним неправилностима".  

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се