Вулин: Држава може да смањи, као и да повећа пензије

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин сматра да ако држава може да повећа пензије, онда може и да их смањи ако нема довољно новца у буџету за њихову исплату у садашњем нивоу.

Одговарајући на питање пензионера у Дому за старе Вождовац, какав одговор очекује од Уставног суда у вези жалби пензионера на смањење пензија, Вулин је одговорио да треба сачекати одлуку тог највишег судског органа у земљи и да ту одлуку, када се донесе нико не треба да коментарише, али да је његово мишљење да "ако неко може пензије да смањи, може и да их повећа."

У буџету је некад мање новац, некад више, рекао је Вулин, који је запитао како ће Уставни суд наредити Влади да исплати тај новац, који немамо, осим ако се не задужимо или нешто не распродамо и тако оставимо будуће генарације још задуженијим, што се настоји избећи, преноси Танјуг.

Вулин, који је са волонтерима учествовао у акцији кречења трећег павиљона Дома за старе на Вождовцу, захвалио је пензионерима који су, како је рекао, градили ову земљу, "на разумевању колико је тешко Србији и што са много мање гунђања и примедби схватају реалну ситуацију у земљи, од оних који су много мање урадили за Србију."

После разговора са старима из Дома Вождовац, Вулин је рекао да су оправдане њихове примедбе, као што су оне да имају ближу апотеку и већи постор за шетњу, и да ће са надлежним видети како може да им се помогне.

"Јако су задовољни људима који брину о њима и то је оно што не можете да платите," рекао је Вулин.

Он је оценио да једни другима могу много више помоћи, наводећи пример данашње волонтерске акције.

Вулин је додао да је ипак за шире активности те врсте потребно да буде усвојен закон о волонтирању.

Тај закон је припремљен и треба да се пошаље на мишљење другим министарствима и на јавну расправу и брзо ћемо се и на тај начин одредити према добровољном раду, поручио је Вулин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се