Новa година у Београду, провод али и зарада

Новогодишњи и зимски празници у Београду биће обележени низом манифестација које ће трајати готово месец дана, а намера је да, уз добар провод и град заради на овој прослави, најавио је директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић.

Такву одлуку, градски чeлници, а пре свих градоначелник Синиша Мали и градски менаџер Горан Весић, донели су узимајући у обзир анализу да Нова година, односно зимски празници, могу да донесу главном граду зараду, рекао је Поповић за Танјуг.

Поповић је нагласио да је организација дочека Нове године и зимских празника, усмерена ка економској логици - да град заради од те прославе а да грађани и гости Београда имају добар провод, што представља одржив економски модел.

За дочек Нове године у Београду ће бити постављене три бине са којих ће се слушати квалитетна музика за различите укусе и генерације, навео је он.

Једна бина биће постављена испред Дома Народне скупштине и на њој ће наступати извођачи најширег спректра, па ће то бити бина "за најшири музички укус", објаснио је Поповић.

Друга ће бити рок бина на Тргу републике, на којој ће свирати извођачи који углавном раде дуги низ година, јер рок музика није новијег датума, објаснио је Поповић.

Трећа бина намењена је тинејџерима и онима који воле електронску музику, али још увек није одлучено на којој ће локацији она бити постављена, рекао је он.

"Још увек не могу да лицитирам са именима извођача, али са сигурношћу могу да кажем да ће музика бити квалитетна без обзира о ком се жанру ради", навео је Поповић.

Према његовим речима намера је да се направи манифестација која би окупила цео спектар музичког интереса наших грађана , али и страних гостију, који углавном долазе из региона и са коима делимо илии врло сличан или идентичан музички укус, указао је директор ТОБ-а.

"Ми смо познати као град доброг провода, добре атмосфере коју умемо да направимо и по томе смо познати не само у Европи", рекао је он.

Поповић је указао и на чињеницу да у периоду јануар - септембар раст долазака страних гостију износи 14 одсто просечно, што је вероватно највећи раст забележен у свим европским туристичким метрополама.

Новогодишње манифестације започеће средином децембра, када ће бити отворен Трг отвореног срца, на потезу Трга републике и Кнез Михајлове, где ће бити постављене дрвене кућице, а на тезгама ће се продавати рукотворине и други трајни производи, рекао је он.

На Тргу отовореног срца биће организовани различити програми а предвиђен су и представе за децу.

Он је указао да се раније често говорило да локалне управе, не само Београд, часте за празнике па организују концерт, и онда се лицитирало са вртоглавим новчаним сумама.

"Град тај новац нема. Ми ћемо се понашати економски и здраворазумски и то ће имати одређеног економског ефекта и за град и за републику", закључио је Поповић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се