Профит или деца, шта је битније компанијама

За неколико дана, тачније 20. новембра, навршава се четврт века од усвајања Конвенције о правима детета. Тим поводом су Уницеф и "Бизнис Инфо група" организовали конференцију са темом колико и како компаније које раде у Србији брину о добробити деце и да ли је брига о деци део њихове пословне политике.

Свако дете има право на срећно детињство. Поред бриге родитеља, државе, образовног система, 25 година после усвајања Конвенције о правима детета, Уницеф поставља питање колико су компаније у Србији данас одговорне према најмлађима.

Ана Мирковић из Института за дигиталне комуникације каже да је брига о деци брига о држави, о друштву, о будућим радним местима, о опстанку једне земље. "Мислим да компаније које то не виде, немају шта да траже у овом тржишном рату", рекла је Мирковићева.

Добрих примера има и нису ретки.

Александар Ђорђевић, национални амбасадор Уницефа у Србији каже да би он увео да се пита  Уницеф час у школи.

"Верујем да у Уницефу постоје партнери, компаније, постоје људи, који имају здраву свест, здрав начин размишљања, правилност у своме опхођењу према деци и на неки начин преносе праве друштвено, културне, етичке поруке деци", рекао је Ђорђевић. 

Потребу да се побољшају образовање и животни стандард деце многе компаније већ су препознале. У Уницефу сматрају да поред та два велика проблема постоји још један горући, који не сме да чека.

Мишел Сен Ло, директор Уницефа у Србији рекао је морамо да се убрзамо и не смемо да чекамо да прође још 25 година.

"Морамо да предузмемо акцију. Једна од области обезбеђивања дечјих права је обезбеђивање окружења за њих. Безбедног окружења за децу. И то је област где Србија заостаје", каже директор Уницефа.

Улагање у пројекте Уницефа није само улагање у маркетинг, како се често мисли, већ и улагање у будуће запослене који ће можда баш захваљујући тим пројектима бити бољи радници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се