Поново покраден повратник у Клинавцу

Непознати починиоци поново су опљачкали домаћинство повратника Милосава Видића из села Клинавац у Метохији и украли му живину.

Видић је за агенцију Бета изјавио да су упади и крађе у његовом домаћинству "притисак да његова породица оде са свог огњишта".

Видић је живи са супругом Драганом и петогодишњом кћерком Иваном која је једино српско дете у Клинавцу.

Према његовим речима, лопови су му током ноћи украли десет кокошaка и ћурки.

"Ово није први пут да моје домаћинство пљачкају... Раније су ми украли овце, као и 250 килограма меда", рекао је Видић и додао да су починиоци још непознати.

Према његовим речима, лопови му узимају све од чега живи тако да му онемогућавају опстанак на Косову.

"Поред разних крађа, непознати починиоци су раније, после обнове села, запали две и демолирали осам кућа намењених Србима повратницима", рекао је Видић.

Према његовим речима, у селу Клинавац пре рата живело је око 120 српских домаћинстава која су после рата 1999. године избегла из села.

Влада Косова је, уз помоћ донатора, изградила 32 нове типске куће у које се током 2006-2007. године вратило двадесетак српских породица.

Данас је у Клинавцу остало седам српских породица са петнаестак чланова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво