Читај ми!

Маркетинг за почетнике, огласи на дрвету

Стабла дрвећа су често и својеврсне огласне табле – за тражење или понуду станова, приватних часова за ђаке, а понекад и за рекламирање високих школа. О томе сведочи пример из Крагујевца, где студенте привлаче и на такав начин.

Уписни рок је већ одавно завршен, а оглас је и даље на стаблу дрвета са бројевима телефона и адресом. Број фиксног телефона – погрешан. Када позовете и питате да ли је то Виша пословна школа из Чачка са седиштем у Београду, кажу да није школа, већ приватна фирма.

Наведена адреса је одвела екипу РТС-а до тржног центра у Крагујевцу. Тамо, уместо пословне школе, приватна фирма са рекламом Пословне школе струковних студија "Чачак".

Проблем нам је разјаснио саговорник до кога смо дошли позивајући број мобилног телефона са огласа на дрвету.

"Ми користимо те просторије када је упис и рекламирамо се", каже саговорник.

Директор поменуте школе је изненађен. Школа у Београду, тврди, нема никакве везе ни са огласом ни са локалом у крагујевачком тржном центру, као ни са особом која се јављала на мобилни телефон. Школа ради по закону и акредитованим програмима од 2005. године.

"Свој рад обављамо искључиво у седишту установе која је од 2012. премештена из Чачка за Београд, одлуком Комисије за акредитацију. Имамо дозволу за рад за основне и специјалистичке студије", објашњава Саво Радоњић, директор Високе пословне школе струковних студија "Чачак". 

Стручњаци упозоравају да оглашавање по дрвећу и тржним центрима срозава углед високог образовања.

"То ни на који начин није примерено. Зна се да се расписују конкурси у гласилима која су за то предвиђена и у роковима који су предвиђени законом. Дакле, то расписивање на оваквим местима свакако је индиција да се ради о програму који није акредитован", истиче Вера Вујчић из Комисије за акредитацију.

Због рада без акредитације инспекција је током 2013. затворила седам такозваних "дивљих одељења" – пет у Чачку, међу којима је и одељење Високе пословне школе струковних студија, једно у Бору и једно у Новом Пазару.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво