Читај ми!

Све спремно за Сабор у Гучи

До почетка 54. Сабора трубача остала су два дана, а први гости су почели да стижу. Иако ће ове године Сабор трајати краће, организатори кажу да ће места и доброг провода бити за све.

Српски зет, Домен Боле из Крања у Гучу стиже пре осталих гостију. Тек кад се најпознатији фестивал трубаштва захукта, стићи ће и његови пријатељи из Словеније.

"У Словенији баш има доста људи који воле Србију. Не само трубу, Србију иначе. Обично долазе у Београд, проведу неколико дана тамо и онда финале – овамо за трубу", каже Домен Боле.

Угоститељи су спремни да дочекају и угосте у складу са српском традицијом све госте.

"Ми сваке године организујемо добар програм и провод и пре званичног почетка сабора. Тако и ове године за посетиоце нашег објекта обезбедили смо оригинални амбијент, услугу и наступе врхунских музичара", каже угоститељ Рашко Брочић.

Домаћини ће угостити више од хиљаду учесника програма, 17 домаћих и осам страних трубачких оркестара и око 500 гостију Сабора.

Туристима ће бити на располагању више од хиљаду лежаја у драгачевским домовима, а биће спреман и нови савремени саборски камп.

"Обезбеђење, ресторан, бесплатан интернет, дакле за неких две хиљаде људи на ограђеном простору све услове пружа савремени камп Сабора трубача", каже Милан Раичић из Туристичке организације општине Лучани.

Председник Саборског одбора Младомир Сретеновић позвао је све госте и сабораше да дођу и ове године.

"Желим да позовем све наше драге сабораше, наше госте из читавог света да дођу да у среду подигнемо саборску заставу и да од среде до недеље саборишемо, уживамо. Биће за свакога понешто", каже Сретеновић.

Да труба у Гучи најбоље звучи доказ су и сватови. Венчање уочи званичног отварања Сабора, мештани кажу, добар је знак да овогодишњи фестивал буде бољи од свих претходних.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво