Читај ми!

Марковић: Одлука Владе о помоћи за десет дана

Очекујем да ће за 10 дана Влада Србије донети одлуку о помоћи поплављеним општинама, рекао је народни посланик Драган Марковић. Прва прелиминарна штета од поплава у Јагодини је 524,5 милиона динара.

Марковић, који је и председник Скупштине града Јагодине очекује и да Влада направи критеријум по којем ће поплављене општине и градови добити помоћ, а по основу оштећених стамбених и економских објеката, инфраструктуре, покућства, пољопривредног земљишта.

Прва прелиминарна штета од поплава у Јагодини је 524,5 милиона динара.

"Ми нисмо чекали на ту помоћ, сами смо се организовали, и сада могу да констатујем да смо били најболи и први у тој организацији", рекао је Марковић који је присуствовао седници "Градског штаба за ванредне ситуације", преноси Танјуг.

Одмах смо из буџета издвојили 10.000 динара за поплављене, а сву хуманитарну помоћ која нам је стизала из разних градова Србије и света, смо одмах преко Црвеног крста усмеравали поплављенима, а то радимо и данас.

Уплатили смо кревете и постељину, која се редовно испоручује, трећа тура ће бити испоручена у недељу поплављенима, додао је Марковић.

На подручју општине све време је било пијаће воде и добро је функционисала здравствена служба, додао је Марковић и напоменуо да је данашња седница 24. редовна, а да ће се наредне одржавати по позиву.

Марковић је захвалио бројним донаторима. "По броју донатора видели смо колико пријатеља имамо у Србији и Европи.

Хвала им, не желимо да им помоћ оваква треба, али ако затреба, не дај боже, знаћемо да им вратимо", рекао је Марковић.

Додао је да је Јагодина 10 шлепера хране, воде, средстава за хигијену и другог, које је дошло као хуманитарна помоћ овом граду, послала у друге општине, где је то било потребније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се