Читај ми!

Ђаци за Србију

Ученици Шесте београдске гимназије организовали за садашње и бивше ђаке београдских школа хуманитарни концерт под називом "Ђаци за Србију". Сав приход намењен је школама у Србији оштећеним у мајским поплавама.

Ученичку иницијативу подржали су професори, родитељи, бивши ђаци. Многи ученици су волонтирали током поплава, а сада ће прикупљени новац употребити за набавку школског намештаја, уџбеника и наставних средстава за школе оштећене у поплавама у Параћину и Свилајнцу.

Миљан Младеновић, ученик трећег разреда гимназије напомиње да је онима који су погођени поплавама помагао тако што је волонтирао једно време.

"Надам се да је то било од мене онако сасвим довољно и донирао сам наравно неке ствари. Колико сам могао ја сам помогао", каже Миљан.

Директор Шесте београдске гимназије Раде Зејак истиче да је позив за сарадњу упућен свима који би могли да помогну.

"Позвали смо и све организације које се баве производњом наставно-техничког материјала, књига и осталог да нам се прикључе и да укључе своју донацију у ово што ће Шеста упутити школама на подручјима која су поплављена", нагласио је Зејак.

Наступили су школски бендови и хор, али и познати музичари.

"Направили смо Фејсбук страницу на којој су деца могла да гласају кога хоће да позову тако да смо ми буквално звали све наше звезде", објашњава ученица трећег разреда гимназије Ана Стевановић.

Један од учесника концерта био је и Дејан Цукић.

"Оно мало што могу људи као што сам ја да ураде јесте да учествују у оваквим акцијама. А разлог што сам се прикључио, између осталих разних акција у којима сам се прикључивао и овој акцији је тај што сам ја бивши ученик Шесте гимназије и што имам неку лепу везу и са децом која данас иду ту", каже Цукић.

Овим концертом, ученици су и обележили крај школске године јер су надокнађивали дане које су користили за помоћ својим вршњацима и за екскурзију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се