Читај ми!

Уручена државна одликовања

Некадашњем амбасадору Кувајта у Београду Фавзиу Абдулазизу Ахмаду ел Џасему и јапанској професорки др Ицуко Теруоки уручена државна одликовања.

Истакнутог интелектуалца и хуманисту, професорку др Ицуко Теруоко, златном медаљом за заслуге у области хуманитарних делатности, одликовао је председник Србије Томислав Николић.

Председник Србије Томислав Николић донео је 2. септембра 2013. године Указ о додели одликовања.

Бившем амбасадору Кувајта у Београду Фавзију Абдулазизу Ахмаду ел Џасему уручен је Орден српске заставе другог степена, за заслуге у развијању и учвршћивању мирољубиве сарадње и пријатељских односа Србије и Кувајта.

Одликовања је уручио саветник председника Оливер Антић.

Антић је рекао да је Ел Џасем своју дипломатску каријеру почео са службом у Београду, као млађи дипломата.

Веома је био активан у обезбеђивању кредита за Србију од Кувајтског фонда за економски развој, за реализацију прве фазе пројекта изградње Београдског железничког чвора, навео је Антић.

Како је додао, заслужан је и за добијање донације за опремање болнице "Драгиша Мишовић" у Београду и донације за реалитацију пројекта изградње бустер станице за градски водовод у Новом Пазару.

Ел Џасем је својом личном посвећеношћу допринео изузетном побољшању односа Кувајта и Србије, истакао је Антић.

Некадашњи амбасадор Кувајта рекао је да је решио да се на важном одликовању захвали на српском језику, јер "када сте у Србији, понашајте се као Србин", додавши да са задовољством и великом чашћу прима орден.

"Некада када ме питају, кажем да сам Шумадинац. Волим Србију, Београд, волео сам и Југославију", рекао је Ел Џасем.

Напоменуо је да је радио свој посао као амбасадор са жељом да односи наше две земље буду на најбољем нивоу. "Српска страна и Кувајт ће оценити да ли сам успео", додао је Ел Џасем.

Ел Џасем је рекао да је по одласку у пензију, после дипломатске каријере, одлучио да остане у Београду, а да на одмор иде у Кувајт.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се