Читај ми!

"Отпловио" брод од пола милиона долара

Продат брод од пола милиона долара на Сајму наутике у Београду. Неке куповине превазишле очекивања и надања продаваца.

Коме је до уживања на реци или језеру уживаће и у понуди овогодишњег Сајма наутике, лова и риболова. Најбоља је домаћа понуда, пловила до десет хиљада евра и то се највише и купује. Али не треба да брину ни они који и на реци воле да су први.

"Ми смо изашли на сајам са једним веома старим и познатим брендом који није био на нашем тржишту неколико година и самим тим је био и ексклузиван и одмах је продат", каже Младен Душић.

Двадесет пет хиљада евра је у рангу доброг аутомобила. Али неке куповине су превазишле очекивања и надања продаваца.

"Продали смо девет нових чамаца и пет половних чамаца. Ми продајемо и нове и половне по принципу старо за ново", каже Горан Васић из компаније "Гога".

Према његовим речима највеће изненађење је то што су после дужег времена продали један брод дужине 13 метара, најновији модел који кошта чак пола милона долара.

Поред све лепоте и луксуза које му овај брод пружа власник ће ипак морати да му гориво долива из канте. Ни у једној београдској марини, на обе реке, не постоји пумпа.

"Сматра се код људи који су покушали да инвестирају у такав пројекат највеци проблем већ годинама је еколошка дозвола", каже Бранко Лукић из "Plattner Yamaha".

Зато се инвестира у одржавање и чување чамаца што се показало као одличан посао. На једном пловилу може се зарадити и до 3.000 евра.

Наутичари кажу да ће пре изградње "Београда на води" морати да се разграниче надлежности града и републике на обалама. Марине ничу без плана, по сред пловних путева, често са аматерском услугом, само да би се брже и лакше стигло до лепе зараде.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара