Спорења око ПИО фонда

Унија послодаваца покренула спор против ПИО фонда због злоупотребе имовине и давања просторија бесплатно пензионерским удружењима. Фонд ПИО одговара да су послодавци незадовољни што њихов представник није изабран за преседника Управног одбора Фонда. У ПУПС-у потврђују да немају никакав уговор са Фондом ПИО.

Унија послодаваца Србије покренула је спор пред Управним судом против Фонда ПИО због, како наводе, злоупотребе имовине и бесплатног давања просторија пензионерским удружењима која, затим, тај простор дају у закуп.

У Унији послодаваца, чији су представници у Управном одбору Фонда, кажу да је и поред њиховог противљења усвојен Правилник којим се омогућава наставак злоупотребе више десетина хиљада квадрата, и то у корист ПУПС-а.

Фонд ПИО одговара да је Унија послодаваца незадовољна што њихов представник није изабран за преседника Управног одбора Фонда, па зато прљају углед те институције.

Правилником је, кажу, уређено коришћење имовине на исти начин као што је држава регулисала располагање јавном својином.

Уговор с ПУПС-ом, као ни с било којом другом партијом, кажу - немају, нити новоусвојени Правилник омогућава да партије користе просторије Фонда.

У ПУПС-у потврђују да немају никакав уговор са Фондом ПИО. Признају да неки општински одбори користе просторије Фонда, али искључиво преко удружења пензионера. Спремни су, кажу, ако треба да тај однос уреде и плаћају простор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара