Читај ми!

Испраћај српских "плавих шлемова" на Кипар

Свечани испраћај контингента Војске Србије у мултинационалну операцију УН на Кипру организован у Врању.

У Врању је организован свечани испраћај контингента Војске Србије у мултинационалну операцију УН на Кипру.

Наредних шест месеци на Кипру ће бити 43 припадника Војске Србије, који ће, у оквиру редовне ротације, заменити колеге.

Свечаности у касарани "Први пешадијски пук Књаза Милоша Великог" су присуствовали командант Копнене војске генерал-потпуковник Александар Живковић као и родбина и пријатељи војника који се упућују у мултинационалну операцију.

Живковић је уручио државну заставу Србије поручнику Ивици Бараћу који је том приликом изразио уверење да ће припадници Војске Србије извршити професионално и часно све задатке у мировној мисији.

Генерал Живковић је посебно нагласио да припадници Војске Србије учешћем у мировним операцијама, потврђују интерес и намеру Србије да на конкретан начин доприноси очувању мира и безбедности у свету.

"Њима се пружа прилика да раде и стичу искуства у међународном окружењу, да се усавршавају на личном и професионаслном плану и тиме дају допринос унапређењу оперативних способности наших састава", рекао је Живковић, навело је Министарство одбране у саопштењу на свом сајту.

Живковић је подсетио да је ово шеста по реду смена стрељачких водова из састава Копнене војске који се на Кипру ангажују од 2011. године у оквиру мађарско-словачког контигента.

"Са задовољством могу да кажем да смо поносни на резултате који су припадници Копнене војске остварили на Кипру, али и у другим мировним операцијама широм света", рекао је Живковић.

Уз Кипар, припадници Министарства одбране и Војске Србије анагажовани су и у мировним мисјама УН у Либану, Обали Слоноваче, Конгу, Либерији и на Блиском истоку.

Припадници српског система одбране ангажовани су и у мисији европске уније у Сомалији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара