Читај ми!

Вучевић са ученицима о вршњачком насиљу

Милош Вучевић се састао са председницима ученичких парламената са којима је разговарао о безбедности и сузбијању вршњачког насиља. Партнери смо у овом случају, рекао гладоначелник Новог Сада и најавио разговоре са родитељима и наставним особљем.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, начелник Полицијске управе Нови Сад Стеван Крстић и начелник Одељења за малолетничку делинквенцију Ненад Ердељан одржали су састанак са председницима ученичких парламената основних и средњих школа са територије Града на тему безбедности и вршњачког насиља.

На састанку у Градској кући Вучевић и представници ПУ у Новом Саду разговарали су са ученицима новосадских школа о њиховој безбедности у школама и око њих, као и о њиховом личном утиску о томе колико се они осећају безбедно у свом свакодневном окружењу.

Вучевић је том приликом рекао да је од изузетне важности за Град да се чује глас деце, и то како деца доживљавају питање безбедности у школи, нагласивши да су ученици новосадских школа права адреса да би се сазнало које су то проблематичне теме са којима се ученици сусрећу, саопштено је из Кабинета градоначелника.

"Ученици су прва инстанца од које крећемо, а касније ћемо у целу тематику укључити родитеље, наставнике, као и директоре школа. Дијалог који смо данас имали веома је важан како бисмо дефинисали идеје и смернице за следећи састанак који ће уследити након пролећног распуста", рекао је Вучевић и додао да су Град, Полиција, али и ђаци свих школа на територији града у овом случају партнери.

Састанку су присуствовали председници ученичких парламената 38 основних и 16 средњих школа са територије Новог Сада. Ученици су, како се каже у саопштењу, имали прилику да појединачно представе сваку школу и као представници својих вршњака изнесу личне утиске о безбедности, сугестије и примедбе.

У разговору са градоначелником и челницима полицијске управе председници ученичких парламената су се сагласили да је данашњи састанак био врло успешан, и да такав вид отвореног разговора треба да се настави и у будућности.

Представници Полицијске управе саслушали су излагања ученика и том приликом нагласили да је Полиција увек на располагању школарцима, да ће ускоро Нови Сад добити нове полицајце који су тренутно на обуци у Сремској Каменици, али и да ће припадници полиције посебно обратити пажњу на све аспекте безбедности ђака у школи и у њеној непосредној околини.

На састанку је договорено да председници ученичких парламената на следећој седници у својим школама разговарају са својим вршњацима на тему насиља, пренесу им своје импресије са данашњег скупа, а све то са циљем да се дефинишу смернице за наредни састанак са представницима Града који ће бити уприличен након пролећног распуста.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво