Читај ми!

Селаковић: Јавни бележници доносе сигурност

Успостављање јавнобележничког система је од великог значаја за подизање нивоа правне стабилности у Србији, оцењује министар правде и државне управе Никола Селаковић.

Министар правде и државне управе Никола Селаковић рекао је да је успостављање јавнобележничког система од великог значаја за подизање нивоа правне стабилности у Србији. Истакао је и да је тај систем важан због правне сигурности домаћих и страних привредника, који су заинтересовани за инвестициона улагања у Србији.

Обраћајући се учесницима семинара намењеног професионалном усавршавању будућих јавних бележника, Селаковић је истакао да тај скуп представља један од првих видова сарадње између Фондације за континентално право из Француске, Високог савета нотара Француске и Министарства правде и државне управе Србије.

Према његовим речима, та сарадња биће настављена и другим низом активности које ће се одвијати током године, а биће организоване и две конференције посвећене јавннобележничком послу.

Министарство је у претходном периоду предузело читав низ мера у циљу стварања услова за почетак рада јавнобележничке службе у Србији, рекао је Селаковић и подсетио да је конкурс за полагање јавнобележничког испита у току.

Рекао је да је уверен да ће крајем марта број кандидата који су положили испит бити већи од 139, колико их тренутно има и нагласио да је Министарство предузело низ мера како би се повећало интересовање кандидата, па је, између осталог, цена пријаве за испит смањена са 60.000 на 39.000 динара.

Селаковић је рекао да доста градова у Србији и даље нема кандидата који су положили јавнобележнички испит и позвао све заинтересоване који испуњавају услове да се пријаве на конкурсе и тако буду пионири и зачетници ове битне правосудне професије у Србији, наводи се у саопштењу Министарства правде и државне управе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара