Читај ми!

Линта: Интензивирати рад комисија

Није могуће успоставити међусобно поштовање Србије и Хрватске без правичног решавања отворених питања, оценила Коалиција удружења избеглица. Миодраг Линта истиче да треба спровести Анекс Г Бечког споразума у ком јасно стоји да ће свим особама бити враћена права која су имала 31. децембра 1990.

Коалиција удружења избеглица оценила је да састанак првих потпредседника влада Србије и Хрватске, Александра Вучића и Весне Пусић, води даљем унапређењу односа две земље, али и поручила да неће бити могуће успоставити међусобно поштовање без правичног решавања отворених питања, попут несталих особа, ратних злочина, одузете имовине.

Председник Коалиције Миодраг Линта је у саопштењу навео да то удружење очекује од Владе Србије, која буде формирана након предстојећих избора, да интензивира рад постојећих шест међудржавних комисија и радних група Србије и Хрватске која се баве несталим особама, ратним злочинима, пензијама, националним мањинама, повратком културних добара и границама.

Линта је навео да постоји очекивање од Владе да покрене иницијативу да се оснује међудржавна српско-хрватска комисија за спровођење Анекса Г Бечког споразума о сукцесији, истакавши да у том документу јасно стоји да ће "свим физичким и правним лицима бити заштићена и враћена права која су имала на дан 31. децембра 1990".

Коалиција удружења избеглица је указала и на потребу да се обнови рад некадашње југословенско-хрватске комисије за накнаду штете из 1997, чији је циљ био да припреми нацрт споразума о накнади штете за уништену, оштећену и несталу имовину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара