Читај ми!

Чари Индонезије на Сајму туризма

Индонезија је земља партнер овогодишњег Сајма туризма. На штанду Индонезије биће приказане технике ткања традиционалног платна Сонгкет са Суматре и Батик сликања на платну и свили. Претходно ће бити одржани Дани индонежанске хране.

Земља партнер овогодишњег Међународног сајма туризма, који почиње у четвртак, 27. фебруара, је Индонезија. На сајму ће се представити излагачи из 54 земље.

Индонезија је највећи архипелаг на свету са више од 17 хиљада острва и 250 милиона становника. Влада ове пријатељске земље одлучила је да буде партнер Сајма, јер се ове године и обележава 60 година од успостављања дипломатских односа између Џакарте и Београда. Планирано је и проширење економске сарадње.

"Постоје области где можемо да урадимо више. Колико знам, Србија је јака у сектору аграра, као и Индонезија, па бисмо можда могли да удружимо снаге ради користи наша два народа, на пример кроз заједничку производњу", каже саветник председника Индонезије за спољну политику Јајан Ганда Хајат Мулијана.

На сајам ће допутовати делегације Министарства туризма и креативне економије Републике Индонезије која обухвата 14 сектора. Међу најразвијенијим су област рукотворина, моде и кулинарства, који имају и највећи директни допринос економији земље.

"До сада је на међународне сајмове углавном одлазило само пет делегација. На сајам у Београд, доћи ће двоструко већа делегација", каже Доди Принато из Министарства туризма Индонезије. Истиче да ће допутовати више представника туристичких агенција, и културно-уметничких група из Суматре, Јаве и са Балија.

На штанду Индонезије, који ће бити у облику брода дужине осам метара, биће приказане технике ткања традиционалног платна Сонгкет са Суматре и Батик сликања на платну и свили.

Претходно ће бити одржани Дани индонежанске хране. За љубитеље пикантних јела, најпознатији кувар те земље припремаће Ренданг, телетину кувану у кокосовом млеку, специјалитет који је освојио прво место на онлајн гласању на порталу Си-Ен-Ена и проглашен је најукуснијим јелом света 2011. години.

На овогодишнем Сајму, поред земаља које традиционално учествују, први пут ће се представити Аргентина, Алжир, Уједињени Арапски Емирати, Албанија, Португалија, Румунија, Иран, Индија и Малезија.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара