Читај ми!

Марић: Спремни смо за завејане путеве

Сектор за ванредне ситуације сада је технички боље опремљен и спреман је могуће снежне вејавице и завејане путеве, каже за РТС начелник Сектора Предраг Марић.

Начелник Сектора за ванредне ситуације МУП Србије Предраг Марић каже да је све спремно за зимске услове, могуће снежне вејавице као евентуалне деблокаде колоне аутомобила завејане на путевима.

Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, Марић је рекао да је Сектор сада технички боље опремљен и да је МУП Србије успео да набави шест моторних санки, које су неопходне у зимским условима.

"Људи услед снежних падавина могу да буду блокирани у дужем временском периоду. Мислим да смо се за такав сценарио добро припремили. Кад то говорим не мислим само на Сектор за ванредне ситуације, већ и на министарства одбране и саобраћаја са којима сарађујемо", нагласио је Марић.

Додао је да од Републичког Хидрометеоролошког завода добијају сталне приогнозе времена и да су им то смернице за припрему и реаговање, али да је драгоцено и искуство из 2012. године када је искључиво захваљујући храбрости ватрогасаца и других појединаца спасено 310 људских живота из снежних вејавица.

Марић је подсетио да су и даље велики проблем у зимском периподу пожари и то највише у старачким домаћинствима и да их има у целој Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара