Читај ми!

Министарство: Грађани подржавају Радуловића

Реформе министра привреде Саше Радуловића имају подршку грађана, показало истраживање Међународног републиканског института. Готово половина грађана задовољна због намере министра да спречи ненаменско трошење буџетских средстава и заведе ред у државним агенцијама, саопштава Министарство привреде.

Министарство привреде Србије саопштило је да према истраживању које је спровео Међународни републикански институт (ИРИ) реформске активности министра привреде Саше Радуловића имају подршку грађана Србије. 

Како се наводи у саопштењу, истраживање о подршци грађана Србије реформским активностима министра привреде показују да је од укупног броја испитаника који су упознати са радом Радуловића, 47 одсто задовољно и сматра да он свој посао ради добро, 29 процената је "и задовољно и није задовољно", док 24 одсто није задовољно његовим радом.

На питање чиме су то задовољни у раду министра привреде Радуловића, међу вишеструким одговорима, грађани су у највећем проценту истакли да је то због његове намере да заведе ред у државним агенцијама и ненаменском трошењу буџетских средстава (45 одсто).

Наводи се да је 41 одсто испитаника задовољно тиме што Радуловић није политичар и не плаши се да говори истину, да је одлучан и храбар да спроведе реформе и реши проблеме са којима до сада нико није био спреман да се суочи сматра 32 одсто испитаника, док њих 25 одсто сматра да има добру стратегију за опоравак српске привреде.

Међу одговорима 24 одсто незадовољних испитаника на питање чиме су незадовољни у раду министра Радуловића, издвајају се да он не брине за судбину радника (44 одсто), као и да нема политичку подршку за своје активности (31 одсто).

"Да би изашла из кризе и даљег економског пропадања, 58 одсто испитаника сматра да је за Србију неопходно да прође свеобухватне и корените економске реформе које би неретко могле да буду болне, што доказује свесност и спремност грађана Србије за спровођење истинских реформи", наводи Министарство привреде.

У складу са тим, како се истиче, већина грађана (59 одсто) подржава измене закона о раду, по којима би се уклонили извори злоупотреба нерадника посебно у јавном сектору, укинуле привилегије синдиката које не служе заштити радничких права, а запошљавање, али и отпуштање радника било олакшано.

Додаје се да се са предложеним изменама Закона о раду не слаже 36 одсто грађана Србије.

Истраживање Међународног републиканског института из САД, како се наводи у саопштењу Министарства привреде, спроведено је у сарадњи са "Ипсос Стратеџик маркетингом" од 13. до 15. децембра 2013. на територији целе Србије, на репрезентативном узорку од 1.202 грађана Србије старијих од 18 година.

То министарство подсећа да Радуловић има подршку привредника у реформама које спроводи и истиче да је Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) министра привреде прогласила за "Реформатора године".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се