Блаце без суда, али не и без приступа правди

Грађани Блаца, у коме је укинута судска јединица, имаће приступ правди и комуникацију са својим надлежним судом, рекао државни секретар Министарства правде Данило Николић.

Државни секретар Министарства правде и државне управе Данило Николић изјавио је да је судска јединица у Блацу укинута новим законом, али да то не значи да ће становницима тог места бити ускраћен приступ правди и да ће остати без комуникације са својим надлежним судом.

"У местима где су укинуте судске јединице остаће да функционишу судске канцеларије у којима ће се вршити пријем судске документације, као и судска овера и то све до почетка рада јавног бележника у том месту", навео је Николић у изјави агенцији Бета.

Говорећи о суђењима, Николић је навео да ће Министарство тражити од вршиоца функције председника Основног суда у Куршумлији да се суђења за оставинске расправе одржавају у Блацу, док ће се за парничне и ванпарничне поступке, по потреби и програму суда у Куршумлији, одржавати судијски дани у Блацу.

Председник општине Блаце Радоје Крстовић пожалио се раније данас да је судска јединица у том месту престала да ради након готово 90 година и да ће се у просторијама бившег суда у Блацу обављати једино пријем поднесака и овера докумената.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво