Читај ми!

Видео-надзор ускоро у возилима градског превоза?

Градски челници најављују могућност увођења видео-надзора у сва возила градског превоза, како би се спречили напади на возаче. Пројекат би могао да буде припремљен до доношења одлуке о привременом финансирању за други квартал ове године, најављује Синиша Мали.

Председник Привременог органа Београда Синиша Мали најавио је могућност увођења видео- надзора у сва возила градског превоза, како би се спречили учестали напади на возаче, а насиље зауставило.

"Што се тиче камера, оне постоје у новим 'соларис' аутобусима и то је око 200 аутобуса, а постоје и у новим Кауфовим трамвајима. Сва остала возила то немају и јутрос сам имао састанак са директором ГСП-а и с њим договорио да припреме пројекат увођења видео надзора у сва остала возила", рекао је Мали.

Мали је новинарима, након обиласка Сигурне куће рекао да би то могло да се припреми до доношења одлуке о привременом финансирању за други квартал ове године.

"Наравно треба да прође процес јавне набавке и свега, али сигуран сам да ће то дати прави резултат", рекао је Мали.

Мали је рекао и да су чланови Привременог органа имали неколико састанака са представницима синдиката, ГСП-а и МУП-а, и да је договорено да постоје полицијаци у цивилу који ће патролирати "критичним" линијама.

"Јуче сам рекао да је МУП спреман да пошаље полицајце у цивилу да патролирају линијама за које је утврђено да су критичне у смислу највећег броја напада и тај договор је већ направљен", рекао је Мали и додао да ће сваки возач ГСП-а имати телефон којим може да пријави напад.

Тај телефон је, рекао је Мали, повезан са ГСП-ом и МУП-ом, а интервентна полиција би реаговала и спремна је да реагује на сваки напад у најбржем року.

Истакао је и значај "паник" тастера наводећи да они већ постоје у свим возилима ГСП-а.

"Увођењем видео надзора, бољом сарадњом са МУП-ом, телефонском везом која већ постоји између возача и интервентне бригаде и бољим коришћењем паник тастера, мислим да такве ствари можемо да спречимо", истакао је председник Привременог органа.

Мали је поновио да Привремени орган подржава протест који су најавили синдикати ГСП-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се