Читај ми!

Зајача, провера олова у крви код деце

У здравственој амбуланти Зајача прегледано око 40 деце и 16 одраслих, и узета крв на анализу како би била проверена концентрација олова. Резултатаи анализа биће готови у току следеће седмице

Стручњаци са Института за медицину рада Србије "Др Драгомир Карајовић" из Београда данас су, заједно са лекарима лозничког Дома здравља "Др Миленко Марин", у здравственој амбуланти Зајача обавили преглед око 40 деце и 16 одраслих, као и узорковање крви, како би проверили концентрацију олова.

Мештани Зајаче, Пасковца и Горње Борине довели су децу на контролне анализе крви на присуство олова али су искористили могућност да и сами дају узорак крви или први пут ураде анализе.

Узорке крви нису дала сва иста деца и одрасли као и претходних пута, а одзив је мањи него раније.

Директор Института "Др Драгомир Карајовић" Александар Миловановић рекао је да ће анализе  бити рађене искључиво у Институту за медицину рада јер, како је рекао после два узорковања та установа заслужује статус референтне лабораторије јер су се подаци апсолутно поклопили са онима који су рађени у иностранству.

Од претходног узорковања крви пре шест месеци, предузимане су и друге здравствене мере.

Директор Дома здравља "Др Миленко Марин" Зоран Николић рекао је да су сви могли да дођу код својих одабраних доктора и да провере своје налазе.

Резултати анализа крви мештана Зајаче и околних села биће готови у току следеће седмице када ће из Института за медицину рада у Београду бити прослеђени ресорним Министарствима а затим и на кућне адресе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара