Сенке над Балканом, 10-10

Радња серије смештена је у Београд, између два светска рата. Након убиства свештеника долази до нереда у граду у коме владају висока политика, локални интереси, новац, криминал и моћ. Серија прати два полицијска инспектора – Андру Танасијевића Танета и Станка Плетикосића – који желе да разреше серију жртвених убистава која су потресла Београд.

Јована долази на раније договорени састанак са Алимпијем Мирићем у његову вилу у Београду. Тане и Станко траже од Димитријевића да им гарантује да ће Калуђера извести на суд ако му га доведу ухапшеног у Главњачу.

Авакумовић, Габријел и Рајачић се договарају око приступања Маје Давидовић у ред Тули, а Тане још једном одлази до "Самраканда" да од Руса тражи помоћ око хватања Калуђера па се, нешто касније, састаје и са Мустафом Голубићем у береберској радњи.

Тане и Станко са Русима, Кројач и његови људи - наоружавају се. Спрема се коначни обрачун...
Редитељ је Драган Бјелогрлић, сценаристи Даница Пајовић, Дејан Стојиљковић, Владимир Кецмановић и Стеван Копривица.

Улоге тумаче: Драган Бјелогрлић, Андрија Кузмановић, Марија Бергам, Гордан Кичић, Горан Богдан, Небојша Дугалић, Ненад Јездић, Жарко Лаушевић, Бранимир Брстина, Срђан Тодоровић, Никола Ђуричко, Марко Живић, Воја Брајовић и многи други.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво