Читај ми!

Завршница Светског првенства у ватерполу – Србија чека бољег из дуела Хрватске и Кине

Завршена је групна фаза Светског првенства у ватерполу. Србија је изборила директан пласман у четвртфинале, а противник ће јој у уторак бити боља репрезентација из дуела Хрватске и Кине.

Ватерполисти Србије су без пораза окончали такмичење у групи Ц Светског првенства у Дохи. Савладали су Јапан, Црну Гору и Сједињене Америчке Државе. Најважније, изборили су пласман на Олимпијске игре у Паризу.

Србија је на недавно завршеном шампионату Европе заузела седмо место, док је прошле године у Фукуоки на Светском првенству била четврта.

Првенство света у Дохи била је прилика да се поправи утисак. За сада је то учињено, али се у наставку такмичења очекују тежи мечеви у борби за медаљу, пре свега четвртфинална утакмица.

Противник Србији биће у уторак боља селекција из дуела Хрватске и Кине. Тај меч је на програму у недељу од 10.00. Вицешампиони Европе слове за фаворите против Кинеза. 

Директан пласман у четвртфинале, на основу лидерских позиција у групи, обезбедиле су, уз Србију, репрезентације Шпаније, Грчке и Мађарске. Поменуте селекције мораће да сачекају боље тимове из осмине финала.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво