Страхиња Рашовић: Сигуран сам да имамо решење за Мађаре

Ватерполо репрезентативац Србије Страхиња Рашовић изјавио је да је сигуран да његов тим има решење за репрезентативце Мађарске у четвртфиналу Европског првенства.

Ватерполисти Србије и Мађарске играће сутра од 15 часова у Загребу у четвртфиналу континенталног шампионата.

Селекција Мађарске не игра у најјачем саставу на ЕП у Хрватској.

"То је одличан млад тим, али и са момцима који су играли и на ранијим такмичењима. Почињемо из почетка, а модел је исти. Снажан приступ, концентрисан без стајања, од почетка до краја", рекао је Рашовић, преноси званични сајт Ватерполо савеза Србије.

Он је навео да је свестан снаге мађарског тима. "Победили су у јакој групи и са овим саставом. Понављам да имају квалитет, играју за Мађарску и зна се шта та земља представља у историји ватерпола. Истакао бих центра Хараија, браћу Вигвари, Нађија који је вођа екипе", додао је он.

Рашовић је истакао да је сигуран да Србија има решење за мађарску репрезентацију.

"Сигуран сам да имамо решење. Овај тим има квалитет, показао је то до сада. Верујем да ћемо успети да све замисли спроведемо у дело и да ће све да буде у реду", навео је Рашовић, који је члан Вашаша.

Српски репрезентативац Немања Убовић тренутно наступа за Вуљагмени, а некада је играо за Ференцварош.

"Играчи мађарске репрезентације су и млади и искусни. Велики број њих попут Хараија и Нађа представљају водеће играче у својим клубовима. Никоме није лако да игра против њих. Њих је селектирао Жолт Варга. Зна се какав је његов систем. Увек дају све од себе. Играју до краја, видело се то и против Италије. Потребна је максимална концетрација против одличних индивидуалаца. Нема сумње да ћемо дати све од себе. Играли смо ангажовани, са озбиљним приступом у групи. Верујем да ћемо из меча у меч да будемо све бољи. Одбрана, смиреност и максимална концентрација су нам адути", изјавио је Убовић.

Српски ватерполиста Вук Милојевић, који је дебитант на ЕП, задовољан је игром у досадашњем делу континенталног шампионата.

"Дајемо максимум и побеђујемо. Све смо бољи и надам се да ћемо то показати и у наставку такмичења. У Мађарској има доста младих играча са којима сам се сусретао у млађим категоријама. Да нису квалитет не би били ту. Краси их екипа игра, борбеност, заслужуј сав респект. Међутим, спремали смо се за овај меч, даћемо све од себе. Јесте утакмица у којој нема права на грешку, али мислим да смо ми на правом путу", закључио је Милојевић.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво