Читај ми!

Раднички без победе у Новом Саду, Партизан намучио Југ

У српском окршају седмог кола регионалне Триглав лиге, ватерполисти Радничког из Крагујевца поражени су од Војводине, у Новом Саду, после великог преокрета у финишу меча, резултатом 9:8. Партизан је на Бањици изгубио од фаворизованог Југа са 8:6 (3:1, 0:2, 0:2, 3:3).

После неизвесне прве четвртине пуне преокрета (3:3), Шумадинци су серијом 3:0 први стекли два гола предности, средином другог периода (6:4) и задржали их до одласка на одмор (7:5).
 
 Међутим, наставак сусрета текао је знатно другачије и неефикасније, све до завршнице. Крагујевчани су после три минута игре дошли до највеће предности (8:5), поготком Марка Мартинића из петерца, али је Драгољуб Рогач само секунд пред улазак у последњу деоницу вратио Новосађане у игру - 8:6.

 Како је одмицао четврти период, све више се чинило да ће Раднички доћи до целог плена. Голови су изостајали на обе стране, све до два и по минута пре краја, када је Рогач поново искористио бројчану предност, а 58 секунди пре краја изједначио је Иван Гвоздановић - 8:8. Изабраници Уроша Стевановића имали су потом још пар прилика да поврате вођство, али их нису реализовали, што су домаћи искористили и голом из контре Марка Тркуље дошли до првих бодова.

 Најефикаснији у победничком саставу били су Гвоздановић, Тркуља и Рогач са по два гола, док је на другој страни предњачио Мартинић са три, а Јоксимовић и Томашевић додали су по два.

Партизан намучио Југ

Партизан је у седмом колу Регионалне ватерполо лиге изгубио од дубровачког Југа са 8:6. Фаворит је на Бањици освојио сва три бода, али млади црно-бели састав нема чега да се стиди. Водио је равноправну борбу са једним од најбољих тимова Европе.

Партизан је сјајно почео, већ у шестом минуту водио са 3:0, головима Радојевића, Јакшића (из петерца) и Суботића. Сјајно је бранио Ристичевић, који је први пут савладан тек 35 секунди пре краја прве четвтине, када је Пероне реализовао петерац за 3:1.

У равноправној борби у другој четвртини црно-бели су чували вођство све до осам секунди пре великог одмора када је Мацан, са играчем више, изједначио на 3:3.

Далеко искуснија гостујућа екипа је преузела иницијативу у трећој четвртини. Имали су и црно-бели шансе, али лопта никако није хтела у гол. Све боље је бранио чувар мреже гостију Бијач, који ни у трећој четвртини није вадио лопту из мреже, па је Југ пред последњу деоницу водио 5:3.

Дуг Партизанов „пост" без гола прекинуо је Радомир Драшовић. Из петерца је смањио на 6:4, пет и по минута пре краја утакмице. Није било предаје. Паво Марковић је одвео Југ на 7:4, два и по минута пре краја, а већ у наредној акцији Никола  Јакшић је смањио на 7:5. Али, када је у последњем минуту Јоковић повисио на 8:5 све је било јасно. До краја је још Ђорђе Танасковић смањио на коначних 8:6.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара