И у тријумфу мисле на пострадале

Капитен ватерполо репрезентације Живко Гоцић посветио је златну медаљу са Европског првенства људима настрадалим у мајским поплавама у Србији, а један од најбољих ватерполиста света, Филип Филиповић, рекао је после славља у финалу првенства Европе да је у дуелу великана Србија надиграла Мађарску на невероватан начин.

Српски ватерполисти одбранили су шампионску титулу савладавши у Будимпешти домаћине Мађаре убедљиво са 12:7. Србија је освојила треће златно одличје на континенталним шампионатима као самостална земља, након што је тријумфовала 2006. у Београду и 2012. у Ајндховену.

"Пресрећни смо, а поручујемо свима који су остали без домова у страшним поплавама да смо играли и за њих и све који нас воле. Ми смо урадили што је у нашој моћи, свој задатак смо испунили. Надам се да ће сада Савез стати на стабилније ноге и са државом урадити своје", рекао је Гоцић после утакмице за РТС.

Голман Гојко Пијетловић проглашен је за најбољег чувара мреже на минулом првенству.

"Ово је врхунац моје каријере. Екипа је пружила најбољу игру до сада, цела одбрана је била на врхунском нивоу", казао је Пијетловић.

"Било је доста скептика око првенства, посебно након групне фазе такмичења. Међутим, никада нисмо посумњали у неспорни квалитет, који потврђујемо дуги низ година. Ово је екипа, без обзира на то у којем саставу представља Србију. Видели смо да су вечерас велики терет поднели најмлађи и играчи са малом минутажом. Посвећујемо титулу народу, људима који су остали без домова", изјавио је Филиповић за сајт Ватерполо савеза Србије.

Он је истакао да су репрезентативци свим срцем желели тријумф и да су дисали као један.

"На 'Маргит Сигету' су играли ватерполо великани, а Србија је на невероватан начин надиграла Мађарску. Била је то демонстрација силе. Не памтим да је неко у оваквом мечу тако победио Мађаре", навео је Филиповић и додао да честитке заслужује и селектор Дејан Савић.

"Пружам му пуну подшрку, као и сви играчи. Ово што он ради је најбоље и ако је било ко сумњао, видео је вечерас како то функционише. У сваком тренутку преузима одговорност за лош резултат. Човек је огромног срца и однос који имамо с њим је такав да нисам сигуран да неко од тренера то има. Хтео бих да честитам рођендан бившем селектору Дејану Удовичићу који има велики удео у овоме и сигурно је срећан због нас", закључио је Филиповић.

Савић је додао: "Само хоћу да кажем – 'веге', на мађарском то значи – крај", док је Стефан Митровић навео: "Све што ћу рећи јесте: Маргит Сигет, 7.000 људи, Србија–Мађарска 12:7. Довољно".

Душан Мандић је заплакао после меча. Играо је са великим боловима због упале ушију, а био је међу најбољима.

"Тешко је било, шта сада да причам. Пресрећан сам, ово је екипа са којом је милина играти. Победити овако Мађаре у овом прелепом амбијенту може само да се пожели", нагласио је млади ватерполиста Партизана.

Искусни Андрија Прлаиновић рекао је да му је, уз светско првенство у Риму, ово најдражи тренутак с националним тимом.

"У несвакидашњем амбијенту победити Мађаре овако убедљиво, то је феноменално. Имао сам осећај да можемо добро да одиграмо. Посвећујем злато мом првом тренеру Душану Биласу који је недавно преминуо. Честитам свима и увек морам да кажем да је част бити део ове екипе", казао је Прлаиновић, док је Слободан Никић навео да му је ово најдража титула.

"Овакву игру одавно неко није приказао против Мађара у Будимпешти. Памтићу ово целог живота", закључио је Никић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво