Србија у финалу после преокрета!

Србија – Црна Гора 10:9 (крај). Србија ће у недељу бранити европско злато, пошто је после великог преокрета савладала Црну Гору. Ривали у неколико наврата имали четири поготка предности, "делфини" фуриозном завршницом стигли до финала са Мађарском.

Ватерполо репрезентација Србије пласирала се у финале првенства Европе у Будимпешти пошто је у величанственој полуфиналној утакмици савладала селекцију Црне Горе са 10:9 (3:5, 1:2, 3:2, 3:0).

Србија је до славља дошла после великог преокрета у другом полувремену, па ће бранити титулу у сусрету са домаћином Мађарском, која је у првом полуфиналу победила Италију са 8:7.

Црногорци су фуриозно ушли у меч и повели са великих 5:1. Србија је била у константном заостатку, али се некако држала у животу.

Црна Гора је у последњу четвртину ушла са два гола предности (9:7), а онда је селектор Србије Дејан Савић повукао можда и кључни потез и заменио голмане.

Бранислав Митровић је заменио Гојка Пијетловића и сјајним одбранама улио преко потребно самопоуздање саиграчима. Од тог тренутка наша одбрана деловала је све боље, док су "делфини" стизали предност ривала, на крају је и надмашили.

У репрезентацији Србије истакао се Стефан Миторивић с три гола, док су по два постигли Милош Ћук и Филип Филиповић. Код Црногораца најефикаснији је био Никола Јановић с три гола, док су Драшко и Дарко Бргуљан постигли по два. 

Финале континенталног шампионата између Србије и Мађарске на програму је у недељу од 20.30, а претходно се од 18.30 у мечу за треће место састају Црна Гора и Италија.

Овако је протекао историјски меч у Будимпешти:

21.42 - Србија је у финалу! Велики преокрет "делфина" у последњој четвртини, коју наши момци решавају у своју корист са резултатом 3:0 и са укупним резултатом 10:9 пласирали су се у финале Европског првенства.

21.25 - Боља игра Србије у трећој четвртини, ипак, поготком Николе Јановића у последњој секунди тог дела игре Црна Гора поново одлази на два гола предности – 7:9.

21.04 - Полувреме, Црна Гора има три гола предности – 4:7.

20.47 - Одлична прва четвртина Црне Горе, која је у једном тренутку имала четири поготка предности. Ипак, два гола Србије у финишу прве деонице остављају наду да "делфини" могу до преокрета. После прве четвртине, Србија – Црна Гора 3:5.

20.30 - Почео меч у Будимпешти између Србије и Црне Горе.

20.12 - Први финалиста Европског првенства је репрезентација Мађарске, домаћин турнира, која је у неизвесном мечу са 8:7 савладала Италију.

Број коментара 59

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво