Читај ми!

Шефик донео пехар Звезди голом са гола!

Црвена звезда - Раднички КГ 12:11 (крај). Црвена звезда долази до петог трофеја у низу, и то на начин који ће се дуго, дуго препричавати. Денис Шефик, голман београдских црвено-белих, постигао је гол одлуке у последњој секунди сусрета.

Ватерполисти Црвене звезде одбранили су титулу у Купу Србије, пошто су у последњој секунди финала на пливалишту Ташмајдан дошли до победе голом голмана Дениса Шефика преко целог базена.

Црвено-бели су, вођени сјајним навијањем, пред око 3.000 гледалаца, савладали тренутног лидера шампионата са 12:11, по четвртинама 3:2, 3:3, 3:2 , 3:4.

Победоносни гол за Звезду постигао је Шефик, са свог гола, уз звук сирене.

Најефикаснији у екипи Звезде били су Андрија Прлаиновић, Борис Вапенски и Виктор Рашовић са по два гола.

У екипи Радничкој истакли су се Филип Филиповић и Ђорђе Филиповић са по три гола, док је два постигао Душан Марковић.

Крагујевчани су већ у првом нападу дошли до предности преко Милоша Королије, али је Звезда убрзо дошла до изједначења преко Прлаиновића.

Црвено-бели су до краја прве четвртине успели да преокрену резултат и то головима Марка Аврамовића и Страхиње Рашовића, док је Марковић са друге стране уписао свој први гол.

Обе екипе у другој деоници постигле су по три гола, па је тако Звезда очувала предност стечену из прве четвртине.

Звезда је у трећој деоници први пут дошла до осетније предности (9:6) и то пре свега захваљујући головима Виктора Рашовића, међутим, Раднички је на почетку последње деонице успео да дође на гол заостатка.

У последњој деоници Раднички је, минут пре краја меча, дошао до изједначења (11:11), иако је у тим тренуцима на голу Звезде био одличан Денис Шефик. Једноставно, Ђорђе Филиповић је решетао мрежу црвено-белих. Онда се догодило чудо...

Звезди је ово прва титула у низу.

Утакмица на граници инцидента 

Тренер ватерполиста Црвене звезде Дејан Савић рекао је да су његови играчи заслужено дошли до титуле.

"Све што сам видео је како лопта улази у гол, али то је довољно. Читава утакмица била је на граници инцидента. Одиграли смо добру утакмицу, поготово онај ритам што смо наметнули у трећој деоници, када смо дошли до три гола предности", истакао је Савић.

Јунак тријумфа је објаснио шта га је нагналода упути ударац ка голу Звонка Радића.

"Шутнуо сам из очаја, нисам имао шта да радим, јер има свега пар секунди до краја, међутим, лопта је незгодно одскочила и ушла у гол. Ово се баш ретко дешава, а ја у својој дугој каријери ово никада нисам видео. Пресрећан сам што смо добили Раднички, иако смо јако лоше играли, хаотично...Раднички је показао бољу игру, а ми смо само због пуних трибина, које су нас носиле, освојили титулу", рекао је Шефик.

Тренер Радничког Дејан Јововић казао је да је гол Шефика "сјајан", као и да је то нормално у спорту.

"Дешавају се такве ствари, ово је спорт, гол је признат. Ово је било велико финале... Показали смо да можемо да играмо у оваквој атмосфери, борили смо се до краја. Сада нам остаје првенство и Лига шампиона да се боримо за титуле.", рекао је Јововић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво