Раднички гази ка Лиги шампиона

Ватерполисти Радничког савладали црногорску Будву резултатом 17:4, на старту Б групе прве рунде квалификација за Лигу шампиона.На отварању турнира, на затвореном базену Спортског центра „Парк" у Крагујевцу, руски Спартак Волгоград био убедљив против немачког Хановера - 14:9, док је румунска Орадеа победила француски Монпеље са 12:11. Сутра се игра дупли програм.

Ватерполисти Радничког декласирали су црногорску Будву резултатом 17:4, на старту Б групе прве рунде квалификација за Лигу шампиона, чији су домаћини на затвореном базену Спортског центра „Парк" у Крагујевцу.

Већ у уводних пар минута, Крагујевчани су наговестили убедљив тријумф, али није све потом пошло жељеним током. Раднички је стигао до велике предности од три гола, користећи надмоћ центра Бориса Злоковића који је са два поготка трасирао пут ка победи, и изузетно расположеног Ђорђа Филиповића, који му се одмах придружио најпре поготком са дистанце, а потом и фантастичним проигравањем упливалог капитена Филипа Филиповића, који је из те ситуације био неумољив - 4:0.

Ипак, ватерполисти Будве давали су све од себе да што дуже остану у игри, па су захваљујући головима Миљана Поповића и Пашквалина са играчем више почетак друге четвртине дочекали са пристојним заостатком - 4:2.

Иако су у другој деоници домаћи почели да користе бројчану предност, постигли су дупло мање голова, док су на другој страни Црногорци и даље имали прикључак, захваљујући поготку Ђурђића из петерца, па се на одмор отишло са резултатом 6:3.

Треба истаћи да ни срећа није била баш наклоњенија изабраницима Дејана Јововића, па је велики број удараца завршио у оквиру гола или на рукама голмана Лазовића, који је, баш као и Радић на другој страни, полувреме дочекао са седам интервенција.

Међутим, већ у другом полувремену Крагујевчани су показали ко је ко. Експресно су се распуцали и са свих страна решетали мрежу Лазовића, који готово ништа није могао да уради. Вођство је све више расло урпкос томе што су подједнаку минутажу добијали сви играчи, како би се они искуснији одморили за нередне изазове.

Чини се да је баш тај већи број квалитетних играча у ротацији био пресудан да Раднички друго полувреме добије са чак 11:1 и да на крају сасвим заслужено стигне до веома убедљиве победе.

Најубојитији били су Борис Злоковић и Ђорђе Филиповић са по три поготка, по два су дали Бурић, Королија, Гак и Басара, а у стрелце су се по једном уписали Филип Филиповић, Розентал и Вуксановић.

На отварању турнира руски Спартак Волгоград био је убедљив против немачког Хановера - 14:9, док је румунска Орадеа упркос константном вођству током целе утакмице, победила француски Монпеље са само голом „вишка" - 12:11. Сутра се игра дупли програм, по следећем распореду: Монпеље - ВК Будва (9.00х), ВК Раднички - Васпо 1898 Хановер (10.30), ЦСМ Диги Орадеа - Спартак Волгоград (12.00), Васпо 1898 Хановер - ВК Будва (18.00), ВК Раднички - ЦСМ Диги Орадеа (19.30), Монпеље - Спартак Волгоград (21.00).

"Ова утакмица је била јако битна за нас, јер је прва званична коју смо одиграли после неколико месеци. Има ту и доста нових момака и сви знамо да је потребно време да се све коцкице уклопе. Јако је битно да играмо стабилно, поготово у одбрани и мислим да смо у томе успели, не рачунајући пар малих пропуста. Ово је само први корак ка коначном пласману, идемо даље. Сутра нас очекују два дуела. Хановер нам није достојан проблем, осим што је мало незгодан преподневни термин, док нас у вечерњем термину очекује Орадеа, која је ту можда и најозбиљнији противник" - сматра Славко Гак, ватерполиста Радничког.

Затворени базен Спортског центра „Парк". Гледалаца: 500. Судије: Ремнет (Холандија) и Журек (Словачка). Петерци: Будва 1 (1), Раднички. Играч више: Будва 10(3), Раднички 12(7).

БУДВА: Лазовић (9 одбрана), Вукмировић, Црепуља, Конатар, Де Трејн, Ковачевић, Семјуелс, Поповић 1, Н. Марковић 1, Радуновић, Ђурђић 1, Пашквалин 1, Зубац. Тренер: Пејаковић.

РАДНИЧКИ: Радић (9 одбрана), Бурић 2, Розентал 1, Королија 2, Гак 2, Вуксановић 1, Ћирић, Басара 2, Злоковић 3, Ф. Филиповић 1, Д. Марковић, Ђ. Филиповић 3, Стивенс (5 одбране). Тренер: Јовов

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара