Хвала Вучићу, Ђиласу, Јовановићу...

Председник ватерполо клуба Црвена звезда Виктор Јеленић захвалио се свим људима који су помагали или помажу клуб. Међу појединцима које је споменуо, у интервјуу за "Спорт", нашли су се истакнути политичари Александар Вучић, Драган Ђилас и Чедомир Јовановић.

Виктор Јеленић је човек који је најзаслужнији за ренесансу, или можда васкрсење, ватерполо клуба Црвена звезда. Он је за „Спорт" говорио колико је заправо труда уложено да се клуб прво стабилизује, а онда учини и шампионом Србије у најјачем домаћем првенству од распада Југославије.

"Оливер Дулић ме питао како то да нема Звезде у ватерполу. Била је то иницијална каписла за данашњу идеју. Окупили смо децу и тако је почело. Наш циљ је да Звезда буде на главној сцени", рекао је Јеленић.

Оно што је извесно у овој и сличним ситуацијама јесте да тако нешто не би било могуће без подршке моћних појединаца.

"Желим да се захвалим свима који су помагали или помажу клубу. Имамо подршку и помоћ потпредседника Владе Александра Вучића, градоначелника Драгана Ђиласа. Откуд Вучић? Човек је велики звездаш", рекао је Јеленић за „Спорт", а затим објаснио откуд у целој „причи" и други човек из света политике, Чедомир Јовановић.

"Игор Милојевић, Јовановић и ја, играли смо заједно у млађим категоријама Црвене звезде. Познајемо се више од 30 година. Да ли је то довољно сумњичавим људима", питао је председник српског шампиона.

"Игор и ја покушавамо да целу ову причу одвојимо од политике. Нажалост, то је код нас често немогуће. Али све што говорим, све што смо урадили и што радимо нема везе са политиком. Црвена звезда је клуб свих звездаша. Потребни су нам људи којима је Звезда искрено у срцу, а не они који воле да се рекламирају као вајни навијачи, а нема их кад загусти", децидиран је Јеленић.

Прекретницу у успону клуба донело је прошлогодишње лето, када је Звезда, захваљујући врхунским појачањима, од клуба са маргине стигла до самог врха Европе.

"Ишао нам је на руку распад Про Река. Циљ је био једноставан, желели смо екипу која ће да прекине доминацију Партизана на домаћој сцени. Помало неочекивано појавио се Раднички, то смо прихватили као додатни мотив", истакао је председник "црвено-белих".

Током сезоне појавио се проблем неисплаћених зарада, који је претио да у јеку сезоне расформира „дрим-тим".

"Млађима је исплаћено шест, а старијим играчима пет плата. Не волим да 'завлачим' људе. Никада то нисам радио у животу. Истина је понекад брутална, али само се поштење исплати.

Знам да постоји светло на крају тунела. Рећи ћу само да смо исплатили више него Раднички и Партизан. Проблеми постоје, није тајна, па живимо у Србији. Све што се дешава у друштву, рефлектује се и на спорт", закључио је Јеленић, оптимиста када је у питању освајање трипле круне ове сезоне.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво