Читај ми!

Жреб Надала у Барселони - могућ сусрет са Србином у четвртфиналу

Други најтрофејнији тенисер свих времена Рафаел Надал враћа се на тениске терене после дуге паузе на турниру у Барселони.

Претходни пут смо "краља шљаке" гледали у четвртфиналу Бризбејна 5. јануара 2024. године, где га је поразио Аустралијанац Џордан Томпсон. Други најтрофејнији тенисер свих времена се максимално труди да се врати у форму, али је још увек миљама далеко.

Кренула је његова омиљена сезона - шљаке. Стартују турнири у Шпанији, почевши од Барселоне, где се пријавио и "бик са Мајорке".

Први ривал на турниру биће му Италијан Флавио Коболи, меч првог кола игра се у уторак око 16 часова и то на терену који је по њему именован. Уколико победи, наредни ривал му је Аустралијана Алекс де Минор.

Судећи по АТП листи, највише шанси постоји да се у осмини финала сусретне са 36. играчем света Артуром Филсом, чији ће ривал бити победник из дуела Попирин/Алтајмер. На том кораку би могао да се суочи са српским представником. Ради се о Душану Лајовићу.

Како би дошло до овог дуела, Лајовић мора да у првом колу победи за почетак Аргентинца Дијега Шварцмана, затим Француза Ига Амбера. Шпанац Алехандро Давидович-Фокина је највероватније ривал у осмини финала, да би се дошло до Надала.

У Рафином делу костура је првак Монте Карла Стефанос Циципас, док су највеће претње на супротној половини Карпер Руд и Андреј Рубљов.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво