Ђоковић након одлагања због кише излази на терен у Монте Карлу - ривал Рус Роман Сафијулин

Први рекет света Новак Ђоковић игра данас меч другог кола мастерса у Монте Карлу против Руса Романа Сафијулина. Након одлагања због кише, планирано је да дуел почне око 16.15. Резултат и најзанимљивија дешавања на терену можете пратити на нашем порталу.

Ђоковић након одлагања због кише излази на терен у Монте Карлу - ривал Рус Роман Сафијулин Ђоковић након одлагања због кише излази на терен у Монте Карлу - ривал Рус Роман Сафијулин

Прекид сарадње са Гораном Иванишевићем и долазак Ненада Зимоњића на функцију тренера отвара нову фазу у каријери Новака Ђоковића.

Први тест је сезона шљаке са почетком у Монте Карлу. Ђоковић од 2015. није тријумфовао у Кнежевини Монако, штавише није прошао даље од четвртфинала.

Почетак нове сезоне без трофеја није учинак на који је најбољи тенисер света навикао своје навијаче и потребно је да што пре поврати фокус и оштрину.

Шљака није Ђоковићева омиљена подлога, али би свака победа била корак ближе успону форме пред преостале гренд слемове и Олимпијске игре у Паризу. Са менталне стране, Ђоковић улази у турнир потпуно растерећен, свестан ситуације.

"Моја очекивања нису велика с обзиром на начин на који сам ове године играо, а ни резултати које сам остварио у Монаку претходних година нису били сјајни, тако да сам снизио очекивања. Биће ово прилика да радим на побољшању игре на шљаци и покушам поново да достигнем врхунац", рекао је Ђоковић за АТП.

Србин је у првом колу мастерса у Монте Карлу био слободан, а ривал у другој рунди му је руски играч Роман Сафијулин.

Сафијулин има три "скалпа" међу тениском елитом

Роман Сафијулин је тренутно 41. тенисер света, а најбољи пласман му је 36. место до којег је дошао почетком године.

У првом колу Монте Карла савладао је квалификанта из Шпаније Хуамеа Мунара са 2:0 у сетовима (7:5, 6:1). Омиљени ударац му је бекхенд.

На 11 сусрета са тенисерима из топ 10 Сафијулин је уписао три победе: против Стефаноса Циципаса у четвртфиналу у Прованси 2022. (6:4,6:4), Александра Зверева у другој рунди Шангаја 2023. (6:3, 6:1) и Карлоса Алкараза у другој рунди Париза исте године (6:3, 6:4). 

Тек једном су се Ђоковић и Сафијулин састали, а било је то 2022. године у Тел Авиву. Дуел је окончан победом Ђоковића, без изгубљеног сета - 2:0.

Киша је одложила почетак данашњег програма на мастерсу у Монте Карлу, па ће Ђоковић и Сафијулин на терен касније него што је било планирано - око 16.15.

У првом мечу дана на централном терену Алекс де Минор је експресно савладао ветерана Стена Вавринку (6:3, 6:0), а пре Ђоковића на исти терен ће Миомир Кецмановић, други представник Србије, који турнир започиње дуелом са Италијаном Матеом Беретинијем.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво