Кецмановић спасавао меч лопте, али изгубио од Шанга у првом колу мастерса у Мајамију

Српски тенисер Миомир Кецмановић елиминисан је на старту мастерса у Мајамију, пошто је поражен од Кинеза Јунченг Шанга са 2:1 у сетовима (7:6(7:5), 4:6, 7:6(7:5).

Кинески тенисер, који је за турнир у Мајамију добио специјалну позивницу, савладао је Миомира Кецмановића након узбудљивих два сата и 48 минута тениса у три сета.

Србин је већ у првом гему спасавао брејк-лопте, морао је исто да уради и у петом, али је Кинез коначно у маратонском седмом гему искористио девету шансу, одузео сервис Кецмановићу и повео са 4:3.

Српски тенисер је одмах узвратио истом мером, искористивши прву брејк лопту до које је дошао, па је уводни сет морао да буде решен у тај-брејку у којем је Кецмановић имао два мини брејка предности и вођство од 3:0, али је на крају Шанг повео са 1:0 у сетовима.

Није то поколебало Кецмановића, узео је брејк чим је почео други сет, али је дозволио Кинезу да убрзо уради исто и поравна резултат на 1:1. Ипак, још једном је српски тенисер у седмом гему напао Шангом сервис, брејкнуо га и привео сет крају за укупних 1:1.

У одлучујућем делу меча Кинез је био тај који је направио брејк већ у првом гему, чувао је предност све до резултата 4:3, када му је Кецмановић без изгубљеног поена одузео сервис. Морао је Србин у десетом гему да спаси две меч лопте и уведе још један сет у тај-брејк.

Шанг је повео са 5:2, Кецмановић је изједначио, али је Кинез одговорио са два везана поена вредна победе и пласмана у друго коло мастерса у Мајамију.

Ривал Кинезу у другом колу биће Шпанац Алехандро Давидович-Фокина, који је на старту турнира био слободан.

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво