Читај ми!

Пенг Шуаи демантовала тврдње о сексуалном нападу

Кинеска тенисерка Пенг Шуаи демантовала је да је икога оптужила за сексуални напад, наводећи да је сама избрисала објаву на друштвеним мрежама у новембру у којој је изнета таква тврдња.

Наиме, читава светска јавност се "подигла на ноге" када је Пенг, трострука олимпијка, наводно на друштвеним мрежама оптужила бившег кинеског премијера Џанга Гаолија да ју је сексуално напао у прошлости, преноси агенција Ројтерс.

Пенг је сада у интервјуу за француски лист "Екип" негирала да је изнела такве наводе.

"У тексту који смо могли да видимо у Европи, некога сте оптужили за сексуални напад. Шта сте заправо написали? Не разумемо", питао је новинар тог листа који је интервјуисао Пенг у једном хотелу у Пекингу.

"Сексуални напад? Никада нисам рекла да ме је неко сексуално напао ни на који начин", изјавила је Пенг, не објашњавајући додатне детаље.

У свом сада обрисаном посту на кинеској друштвеној мрежи Веибо која је налик Твитеру, Пенг је написала "зашто си ме одвео у своју кућу и натерао ме да имам односе са тобом?", иако је такође везу са Џангом описала као повремену, као и да је била на обострану сагласност.

Таква објава је навела Женску тениску асоцијацију да обустави одржавање свих турнира у Кини због забринутости за ту кинеску тенисерку.

Пенг је за француски лист истакла да је њена објава на друштвеним мрежама изазвала "велики неспоразум", понављајући да она не жели "никакву даљу медијску помпу" о томе.

"Желела бих да кажем да су осећања, спорт и политика три веома различите ствари. Моји љубавни проблеми и мој лични живот не смеју се мешати са спортом и политиком", изјавила је она.

"А спорт се не сме политизовати, јер када се то деси, то најчешће значи окретање леђа олимпијском духу и то је против воље спортског света и спортиста", додала је кинеска тенисерка.

Пенг је такође покушала да ублажи страхове око своје безбедности, наводећи да њен живот од новембра није био обележен "ни са чим посебно".

Она је негирала и да је "нестала" након буре у медијима када недељама није виђена у јавности.

Навела је и да није била свесна забринутости коју је изразила међународна заједница, као што је коришћење хештега на друштвеним мрежама "#WhereIsPengShuai" од стране неких од најбољих светских тенисерки, јер није гледала много иностране вести и није могла да чита на енглеском.

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво