Читај ми!

Медведев боловао, дивљао и промашивао, али некако прошао у четвртфинале

Други тенисер света Данил Медведев пласирао се у четвртфинале Аустралијан опена после веома тешког меча и победе над Максимом Кресијем. Медведев је у дуелу који је обиловао промашајима и нервозом успео да тријумфује после скоро три и по сата игре, резултатом 6:2, 7:6 (7:4), 6:7 (4:7), 7:5.

Рус није приказао ни део онога што може, био је веома нервозан и мало је недостајало да му меч исклизне из руку, иако тако није деловало на почетку.

Добио је први сет 6:2 после пола сата, а када је други решио у своју корист у тај-брејку, чинило се да је сломио отпор ривала.

Међутим, тада је почео да промашује, пропуштао је прилике и дозволио Кресију, који свој тенис базира на сервис-волеј тактици, да му "уђе у главу".

"Не могу да верујем колико има среће. Никада у животу то нисам видео", коментарисао је Медведев током меча.

У трећем делу игре имао је и проблема са повредом доњег дела леђа, која није озбиљније природе. На исте потешкоће жалио се и Креси, што је вероватно резултат велике врућине у Мелбурну.

Био је ово најтоплији дан од почетка такмичења, температура је достигла 35 степени, а очекује се да у другој седмици буде још топлије.

Ни у трећем сету није било брејка, игран је додатни гем и тада је Московљанин имао предност, али је Американац са два сјајна поена направио преокрет и отео га, дошавши до 2:1.

Тек је у четвртом Медведев имао проблема, пропустио је првих осам брејк шанси и Максим га је излуђивао изласцима на мрежу.

"Ово је тако досадно", наставио је Рус у свом стилу.

Ипак, задржао је концентрацију у финишу, сачекао да противнику поново опадне ниво сервиса и некако успео да га "брејкне" и приведе меч крају.

Он ће се за полуфинале борити са Феликсом Оже-Алијасимом, који је у четири сета елиминисао Марина Чилића.    

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво