Тенисери спремни за Завршни мастерс, преноси на РТС-у

Међу осморицом најбољих тенисера у 2017. години нема ниједног од прошлогодишњих полуфиналиста лондонског турнира. Мари, Ђоковић, Раонић, Нишикори, сви они су одавно окончали сезону због повреда, што важи и за четвртопласираног играча из 2016. Стена Вавринку.

Сада су на самом врху двојица најтрофејнијих гренд слем шампиона, који су прошле године изостали због повреда. Иако ће Рафаел Надал завршити сезону на првом месту, фаворит за трофеј је шестоструки шампион Роџер Федерер, који је додуше последњи пут тријумфовао још 2011. године.

"Врло сам задовољан како сам играо целе сезоне, током које скоро да и нисам имао никаквих проблема, осим повреде леђа у Монтреалу. Срећан сам што опет имам прилику да се такмичим са најбољима, јер овај турнир је међу најважнијима у години", сматра Федерер.

Федерер ће 15. учешће на завршном турниру почети у недељу од 15 часова против дебитанта Џека Сока, а истог дана у 21 сат састају се Марин Чилић и трећи играч света, још један дебитант, Александар Зверев.

У понедељак од 15 сати играће трећи дебитант Григор Димитров и Доминик Тим, а Рафаел Надал би требало да одигра исте вечери меч са Давидом Гофеном, под условом да му се не погорша повреда колена.

"Не морам да доносим никакву одлуку. Играћу, бар се тако тренутно осећам. Не могу да предвидим шта ће се десити у наредна два дана. Тренираћу и нећу мислити како нешто може да крене наопако. Ако до тога ипак дође, пакујем се и одлазим кући. Али, мој циљ је да играм све док ме неко не елиминише са турнира", каже шпански тенисер.

Свих 15 мечева у синглу са завршног турнира у Лондону моћи ћете у наредних осам дана да пратите на Другом програму РТС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара