Матек-Сендс и Шафаржова у финалу женског дубла

Бетани Матек-Сендс и Луцје Шафаржова пласирале су се у финале тениског Отвореног првенства САД у дублу, пошто су победиле Екатерину Макарову и Елену Веснину у два сета, 6:2, 7:6.

Американка Матек-Сендс и Чехиња Шафаржова, које су 12. носитељке, биле су сигурне у првом сету, у коме су искористиле прву шансу и направиле брејк против петих носитељки.

Оне су онда у осмом гему још једном одузеле Рускињама сервис и добиле први део игре са 6:2.

Веснина и Макарова почеле су други сет брејком, али су Матек-Сендс и Шафаржова одмах узвратиле за 1:1. Оба пара чувала су свој сервис до краја, тако да је меч отишао у тај-брејк.

Макарова и Веснина су почеле мини-брејком тај део игре, али су им ривалке одмах узвратиле, а онда и поновиле то и повеле са 4:3, па 5:3, али су Рускиње успеле да спасу две меч лопте, да би Матек-Сендс и Шафаржова још једним брејком дошле до финала.

Шафаржова и Матек-Сендс освојиле су већ два гренд слема, али оба прошле године, када су дошле и до полуфинала Ју-Ес Опена.

Оне ће се за трофеј борити са победницама дуела првих носитељки Каролин Гарсије и Кристине Младеновић из Француске, против шестих носитељки Мартине Хингис и Коко Вандевеј.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво