Полуфинале и рекорд за Федерера

Швајцарски тенисер Роџер Федерер пласирао се у полуфинале турнира у Штутгарту савладавши Немца Флоријана Мајера са 7:6, 7:6, и остварио 1.072 победу у каријери, чиме је на листи играча са највише победа избио на друго место, претекавши Чеха Ивана Лендла, који има једну победу мање.

Неприкосновен је и даље легендарни Американац Џими Конорс, који је каријеру завршио са 1.256 победа. Да би га стигао, Федерер би морао да игра бар до краја 2019. године, с тим да задржи досадашњи просек од шездесетак победа по сезони.

"Никада нисам замишљао да ћу имати шансу да јурим тај рекорд, јер су ми, када сам почињао каријеру, Конорс и Лендл деловали недостижно. Ово ми је додатни мотив да наставим са победама", рекао је Федерер, који ће се у суботу против Доминика Тима покушати да се пласира у своје 137 финале у каријери.

У другом полуфиналу састаће се Филип Колшрајбер и Хуан Мартин дел Потро.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво