ИТФ суспендовао Шарапову на две године!

Руска тенисерка Марија Шарапова суспендована је на две године због коришћења забрањене супстанце мелдонијум, објавила је Међународна тениска федерација.

Рускиња је претходно суспендована у марту, пошто је на Аустралијан опену била позитивна на мелдонијум, супстанцу која је забрањена од ове године.

Шарапова је рекла да мелдонијум користи од 2006. године, као лек против срчаних проблема и да није била свесна да је постао забрањен.

ИТФ је навео да се као почетак казне наводи 26. јануар, што значи да би Рускиња могла да се врати на терен у фебруару 2018, када ће имати 31 годину.

Шарапова је најавила жалбу на одлуку ИТФ-а.

"Иако је комисија правилно закључила да нисам намерно прекршила антидопинг правила, не могу прихватити неправедно оштру двогодишњу суспензију. Комисија, коју је основао ИТФ, сложила се да ништа нисам намерно погрешила, али ме ипак спречава да играм тенис две године. Одмах ћу се жалити Суду за спортску арбитражу у Лозани", навела је Шарапова у саопштењу.

Петострука гренд слем шампионка је почетком марта признала да су њени допинг резултати позитивни на мелдонијум, супстанцу коју је Светска антидопинг агенција 1. јануара ставила на листу забрањених.

Она је тада рекла да није знала да је мелдонијум на листи забрањених, а да је ту супстанцу узимала због проблема са срцем. Њен адвокат Џон Хегерти рекао је да је Шарапова узимала мелдонијум после 1. јануара.

"Комисија ИТФ-а је утврдила да нисам од свог лекара тражила допинг супстанце. ИТФ је потрошио много ресурса и времена покушавајући да докаже да сам намерно прекршила антидопинг правила, а Комисија је утврдила да нисам", навела је Шарапова.

Шарапова је једна од најпопуларнијих тенисерки света, једна је од 10 тенисерки у историји која је освојила сва четири гренд слема.

Није играла од пораза од Серене Вилијамс на Аустралијан опену овог јануара, а тренутно је 26. на ВТА листи.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво