Читај ми!

Србија поражена од Белгије и испала из Светске групе Фед Купа

Други дан дуела између Фед Куп селекција Србије и Белгије, у овиру плеј-офа за опстанак у Светској групи Б, почео је поразом Александре Крунић од Јанине Викмајер (1:6, 7:5 и 8:6). Након њих на терен у дворани „Александар Николић" изашле су Ивана Јоровић и Кирстен Флипкенс. Овај меч завршен је истим исходом као и први победом белгијске тенисерке (7:6 (8), 6:4), што значи и пораз и селидбу Србије у евроафричку групу Фед Купа.

Трећи поен Белгији донела је Кирстен Флипкенс, која је у два сета, 7:6 (8), 6:4, победила Ивану Јоровић у београдској дворани "Александар Николић".

У првом сету виђено је чак шест брејкова, по три с обе стране. Белгијанка је с 2:0 и 3:1, али је Јоровићева оба пута одмах успевала да узврати одузимањем сервиса, а потом и сама дође до предности брејка (5:4) и сервира за вођство од 1:0, али српска тенисерка је наредни гем препустила ривалки без изгубљнеог поена.
Први сет је потом отишао у тај-брејк, у ком је Јоровићева имала две сет лопте, али их није искористила, а потом је Флипкенсова искористила своју другу за 10:8 и вођство од 1:0 у сетовима.

Флипкенсова је на почетку другог сета одмах одузела сервис Јоровићевој, која је имала једну брејк лопту у наредном гему, али је није искористила, па је Белгијанка повела с 2:0.
Јоривићева је успела уз доста проблема да смањи на 1:2, а потом је због проблема с леђима затражила медицински тајм-аут.

После краће паузе меч је настављен, а Јоровићева је успела да изједначи на 2:2. И у наредна три гема виђени су брејкови, да би Флипкенсова у осмом гему после велике борбе напокон освојила свој сервис и повела с 5:3. Ивана Јоровић је лако смањила на 5:4, али је Белгијанка без већих проблема одсервирала за коначних 6:4 после сат и 58 минута игре.

Србија ће наредне сезоне играти у Евроафричкој Групи један, а Белгија у Светској групи два. 

Ток мечева:

18.10 – И други сет осваја Кирстен Флипкенс (4:6), доноси тријумф својој селекцији која ће тако, за разлику од Србије наравно, остати део Светске групе Б Фед Купа. 

17.16 – Флипкенс осваја први сет против Јоровићеве (6:7) и Белгију доводи на сет од победе у овом дуелу.

16.05 – Млада српска тенисерка Ивана Јоровић заменила је у тиму повређену Јовану Јакшић и играће четврти меч сингла против Белгијанке Кирстен Флипкенс у бараж дуелу за опстанак у Светској Б групи Фед купа.

15.41 - Пораз Србије у првом мечу недељног програма. Јанина Викмајер била је боља од Александре Крунић резултатом 2:1 (1:6, 7:5, 8:6).

14.36 – Други сет је почео подједнако добро као и први, а Крунић је имала два брејка предности. Међутим, Викмајер је подигла ниво игре, млада српска играчица је почела више да греши, а као последица тога стигао је освојени сет за Белгију – 5:7.

13.37 – Сјајан одигран први сет Александре Крунић и сасвим заслужена предност за њу – 6:1. 

13.12 – Почео је меч Крунић – Викмајер... 

 

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара