Ђоковић: Инфекција ока је прошлост, пресудио бољи почетак меча!

Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да је добар почетак меча против Александра Недовјесова одредио даљи ток дуела првог кола Светске групе Дејвис купа и додао да је инфекција ока прошлост.

"Добро сам одиграо на почетку меча... Нисам му дозволио да уђе у свој ритам, да излази на волеј и осваја лаке поене. Знао сам раније да има добре ударце, али када му се промени ритам знам да се не креће добро и ту сам тражио своју шансу", рекао је Ђоковић новинарима после меча.

"Није било проблема са оком који могу да представљају бригу за сутрашњи меч или наредни период мојих тениских наступа. Установио сам са докторском екипом да сам се практично вратио у нормалу. Инфекција ока је иза мене. Настављамо даље", додао је он.

Тениска репрезентација Србије повела је са 1:0 против Казахстана у првом колу Светске групе Дејвис купа, пошто је Ђоковић са 6:1, 6:2 и 6:3 победио Недовјесова.

"Нисмо имали прилике пре данашњег дуела да се састанемо. Имао сам прилику да га гледам, поготово у Дејвис купу... Видео сам да игра срчано, с много мотивације за своју земљу у овом такмичењу. Слабије рангирани играчи добијају додатну дозу снаге и самопоуздања када играју за реперезентацију, а и атмосфера је другачија", рекао је Ђоковић.

Ово је био први меч од када је хала Пионир променила име у дворану "Александра Николића", а новинаре је занимало како се Ђоковић осећао на терену.

"Апсолутно ми је част и задовољство да играм у овој дворани која носи епитет храма кошарке с разлогом. Толико важних кошаркашких утакмица је овде одиграно на националним и интеранционалном нивоу у разним спортовима. Радујем се да сутра поново изађем на терен у дублу", рекао је он.

Ђоковић је рекао да му је значила подршка домаће публике на данашњем мечу и додао да се ужелео наступа у Београду.

"Немамо много прилика да наступамо пред домаћом публиком. Ја сам последњи пут у Србији наступао у Краљеву, али нисам дуго овде и ужелео сам се Београда. Подршка значи много, посебно у овом такмичењу, где је публика слободнија и навија између поена, а могу се користити и музички реквизити... Видели смо како то Казахстанци данас користе", рекао је Ђоковић.

Он је позвао публику да поново дође у хали у подржи српске тенисере.

"Ненад (Зимоњић) и ја ћемо сутра наступити овде. Позивам публику да дође и подржи нас. Надам се да ће им бити интересантно због посебне карактеристичности дубла", рекао је он.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво