Читај ми!

Мареј сигурно до трећег кола, крај за Верадаска

Други носилац Отвореног првенства Аустралије, Енди Мареј, пласирао се у треће коло тог турнира, пошто је у три сета победио домаћег тенисера Сема Грота, 6:0, 6:4, 6:1. У наредно коло се пласирали Џон Изнер, Милош Раонић и Гаел Монфис, док Фернандо Вердаско, који је елиминисао Надала, није успео да савлада Дудија Селу.

Мареј је сјајно почео меч, освојио је првих девет гемова, а онда је тек Грот успео да дође себи, врати брејк и изједначи на 4:4 у другом сету. 

Британски тенисер је, међутим, био сигуран на свом сервису и освојио је гем не допустивши ривалу да освоји ниједан поен, да би новим брејком добио и други сет.

Шкотланђанин је у трећем сету поново био сигуран, направио је два брејка и победио са 6:1. Грот је на ово мечу имао сервисе од 227 километара на сат, али му то није помогло.

Мареј је тако наставио победничку серију против Аустралијских тенисера, пошто никада до сада на турнирима није изгубио од представника ове земље, против којих има скор од 17:0.
Једини пораз против Аустралијанаца доживео је прошлог месеца на Хопман купу, када га је победио Ник Кирјос.

Мареј ће у следећој рунди играти против 32. носиоца Жоаоа Соусе.

Џон Изнер, 10. носилац, морао је да се потруди да победи Марсела Гранољерса, али је ипак до тријумфа дошао без изгубљеног сета, 6:4, 7:6 (6), 7:6 (2). Ово је Американцу високом 208 центиметара пети пут да је дошао до трећег кола Аустралијан опена, а највећи успех у Мелбурну му је осмина финала.

Канађанин Милош Раонић, 13. носилац дошао је до трећег кола победом над шпанским ветераном Томијем Робредом у три сета, 7:6 (6), 7:6 (5), 7:5.

У француском дербију, 23. носилац Гаел Монфис победио је Николу Мауа у три сета, 7:5. 6:4, 6:1.

Шпанац Фернандо Вердаско је у првом колу избацио великог Рафаела Надала, али није имао снаге да дође до трећег кола, пошто је данас поражен од Израелца Дудија Селе у четири сета, 4:6, 6:3, 6:3, 7:6 (4).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара