Читај ми!

Ђоковић: Видимо се и следеће године

Новак Ђоковић поручио публици у Шангају да ће наредне године бранити трофеј на турниру који сматра најбољим у категорији.

Након што је импресивно освојио титулу у Шангају, Новак Ђоковић се, на кратко, обратио публици на кинеском, а онда на енглеском поручио да ће и следеће године доћи на овај турнир, који сматра најбољим у овој категорији.

"Све честитке Жоу, имао је фантастичну недељу. Ово је вероватно најбољи турнир у овој категорији. Хвала организаторима што га сваке године подижу на виши ниво и што се сви труде да се тенисери осећају као код куће. Право је уживање играти на овом терену из године у годину. Непрестано расте број гледалаца и овде је тенис све популарнији", рекао је најбољи тенисер света.

Ђоковић је додао да је посебно задовољан игром на свој сервис.

"Нисам дозволио Тсонги да има много брејк лопти. Осим брејка у првом сету, није имао брејк шанси јер сам сервирао веома добро. Тсонга је показао да је један од најбољих сервера у тенису, тешко је било направити брејк, али је кључан тренутак био у деветом гему другог сета".

Новак је навео да страст и посвећеност обавезама омогућавају његове врхунске партије.

"Током каријере имао сам успоне и падове и покушао сам да схватим шта је потребно да будем на врхунцу. Драго ми је што сам успео да нађем равнотежу и праву формулу", закључио је Ђоковић. 

Занимљива сцена догодила се на церемонији доделе пехара, када су организатори на српском језику питали Ђоковића "Како си", на шта им је одговорио на кинеском, уз смех присустних на трибинама. 

Титула у Шангају је 25. Ђоковићева титула на турнирима мастерс серије, по чему је српски тенисер на другом месту, са једном више од Роџера Федерера и две мање од Рафаела Надала.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара