Јелена Јанковић добра у Бирмингему, Ана испала

Јелена Јанковић је успела да се пласира у осмину финала турнира у Бирмингему. Нажалост, то није пошло за руком Ани Ивановић, која је иначе овде бранила титулу.

Јелена Јанковић пласирала се у осмину финала турнира у Бирмингему, пошто је победила 67. тенисерку света Аустралијанку Кејси Делакву са 2:0 у сетовима (7:6, 6:3).

Јанковић, 29. тенисерка света, победила је за сат и 30 минута. Обе тенисерке су у првом сету направиле по брејк, па је сет одлучен после тај-брејка, који је српска тенисерка добила са 13:11.

У првом гему другог сета Аустралијанка је направила брејк и после гема на свој сервис стекла два гема предности, да би Јанковић након тога везала два брејка и победила.

Јанковић ће у осмини финала играти против победнице дуела четвртог носиоца Анџелик Кербер из Немачке и Цветане Пиронкове из Бугарске.

Она је до сада три пута играла против десете тенисерке света Кербер и победила једном, у њиховом другом дуелу, 2014. године на турниру у Бризбејну, када је било 6:7, 6:3, 6:1.

Против 48. на ВТА листи Пиронкове, Јанковић је играла шест пута и остварила свих шест победа. Последњи пут играле су прошле године на Ју Ес опену, када је било 7:5, 6:4.

Ана Ивановић, која на овом турниру брани титулу, није била подједнако успешна. Она је у шеснаестини финала изгубила од Португалке Мишел Ларшер де Брито са 1:2, по сетовима 4:6, 6:3, 6:7.

Почетак меча Ивановић - Де Брито обележили су брејкови, било их је три до четвртог гема. Један више направила је Португалка и она је ту предност, иако је српска тенисерка имала још две прилике за брејк, сачувала до краја сета.

У другом сету обе тенисерке су биле сигурне на свој сервис све до осмог гема када је седма играчица на ВТА листи направила брејк, што јој је било довољно за 1:1 у сетовима.

Ивановић је у истом ритму почела и трећи сет, одмах на почетку је направила брејк, али је Де Брито ту предност српске тенисерке успела да неутралише у шестом гему. Међутим, Ивановић је још једном одузела сервис противници, у деветом гему, и када се очекивало да ће меч завршити својим сервисом успедио је још један пад у игри, па је победник решен у тај-брејку.

У тај-брејку се много боље снашла 135. тенисерка света, искористила је трећу меч лопту и пласирала се у осмини финала после сат и 50 минута игре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара