Да ли је Новакова каријера комплетна без Ролан Гароса?

Нико по праву не заслужује титулу на отвореном првенству Француске, али можда Новак Ђоковић, више него било који други играч цени колико је тешко освојити овај вредан трофеј, пише портал Бличер рипорт.

Његов недавни пораз у финалу од Стена Вавринке такође је подсетник да Ђоковић с правом заслужује осам главних наслова каријере и да је један од највећих играча свих времена.

Новаков галантан али тежак пораз добио је много подршке, почевши од хировите публике на Ролан Гаросу, која је углавном подржавала Ђоковићевог противника у току меча, до тениских стручњака који верују да ће Ђоковић већ за годину дана остварити пропуштено.

Познати тениски блогер Кортни Нијен за SI.com изразио је мишљење, "Мало је сумње да ће Ђоковић освојити Ролан Гарос пре него што његова каријера буде готова. Он је један од најбољих играча данашњице и његово време ће доћи. "

Да, постоји добра шанса да ће освојити ову титулу, али опет можда и неће. Да ли ће Ђоковићево наслеђе на крају бити потпуно ако он никада не освоји титулу на отвореном првенству Француске?

А шта ако је Рафаел Надал у стању да се врати у форму и освојити још једну титулу на отвореном првенству Француске, или две. Једноставно нема гаранција да ће Ђоковић бити доминантан као што је 2015. године.

Размотримо случај Андре Агаси, који има толико паралела са Новаком.

Агаси је такође освојио осам гренд слем титула и изгубио у седам великих финала (Ђоковић има осам изгубљених). Ђоковић је више фокусиран и доминантан у односу на Агасија , али лекција из њихове генерацијске сличности је да се ништа не узима здраво за готово. Доминација би могла да се настави али исто тако и да се брзо заврши.

Ђоковић би могао да освоји још титула у каријери али одсуство наслова првака Отвореног првенства Француске може бити окрутан „штап за мерење" у очима тениских посматрача. Његова два навећа ривала, Федерер и Надал већ имају ову титулу у "џепу", због чега многи у свету тениса не дају предност њима двојици. 

Ролан Гарос може бити тас на ваги који га спречава да се његово име нађе са највећим легендама - Сампрасом, Федерером, Надалом, Боргом и Род Лавером.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара